Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  10.10.2009  06:00

Camps cedeix finalment i anuncia per dimarts la destitució 'temporal' de Ricardo Costa pel cas Gürtel

El secretari general del PP valencià i portaveu a les Corts se'n va de pont, per mirar d'evitar la notícia

Men?ame
 

El president de la Generalitat, Francisco Camps, va acabar cedint anit a les pressions de la direcció del partit i anuncià la destitució dimarts vinent de Ricardo Costa com a portaveu parlamentari i secretari general del PP valencià. Costa s'ha negat fins a l'últim moment a dimitir, així que Camps va haver de prendre la decisió que tot el PP valencià li demanava ahir, fins i tot en públic, vist el gran desgast que el cas Gürtel comença a fer dins el PP.

Durant els actes institucionals del Nou d'Octubre, dirigents del partit van posar contra les cordes Francisco Camps, exigint-li que adoptés urgentment les mesures pertinents per a bandejar la tempesta del cas Gürtel. Però Costa, al centre de totes les mirades, va decidir agafar-se uns quants dies de vacances i se'n va anar a fer el camí de Sant Jaume. Abans de fer-ho, va lligar una mica més la sort de Camps a la seva, quan va afirmar repetidament que el president li havia traslladat tota la seva confiança.

Ricardo Costa ha aparegut implicat en la majoria de les investigacions que s'han fet sobre el cas Gürtel. Fins ahir, el president Camps havia mantingut una actitud de fermesa i molta intrasigència provant d'evitar qualsevol dimissió o destitució que pugui afectar la seva persona. Però l'ha acabat convencent la pressió de tots els sectors del PP, excepte el de l'ex-ministre Juan Costa, germà de l'afectat. Esteban González Pons, a qui Costa va succeir com a portaveu a les Corts, va arribar a amenaçar el president avisant-lo que 'la festa acaba a les quatre de la vesprada', una frase que tothom va interpretar com un senyal de que si Camps no feia alguna cosa immediatament podia veure's confrontat fins i tot a una reacció pública de dirigents del partit.