Milers de manifestants recorren València amb motiu del Nou d’Octubre

  • La Comissió destaca l'èxit de participacióEl de la manifestació 'Som País Valencia' · L'esquerra independentista s'ha manifestat sota la consigna 'Unitat Popular: cap a la independència i el socialisme'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.10.2009 - 20:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes deu mil persones han participat avui en la manifestació convocada per la Comissió Nou d’Octubre sota el lema ‘Som País Valencià. Treball digne, drets socials i ambientals’. El coordinador d’Acció Cultural del País Valencià (ACPV), Toni Gisbert, ha destacat a VilaWeb la calma que ha predominat durant tot el recorregut. Ell ha estat l’encarregat de llegir el manifest (pdf) en acabar la manifestació i ha fet una crida a treballar per tal de fer possible un canvi de cicle polític.I és que ACPV considera molt greu la ‘situació de desprestigi que viu la màxima institució de l’autogovern valencià’ pels cassos de corrupció que esquitxen el Partit Popular. És per això que s’ha sumat a les peticions de dimissió al president Francisco Camps.

ACPV, que ha estat recollint signatures a favor de la iniciativa legislativa popular (ILP) ‘Televisió sense fronteres’, ha tornat a exigir al govern que li retiri les multes i que reobri els tres repetidors de TV3 precintats.

I també centenars de persones s’han manifestat rere el cartell de l’esquerra independentista, que enguany duia com a lema ‘Unitat popular cap a la independència i el socialisme‘. L’acte de l’esquerra independentista ha començat amb la crema d’una falla on es representaven els rostres de dirigents com ara Camps, Montilla i Zapatero i també han cremat una imatge de Joan Carles de Borbó de cap per avall.

Amb crits a favor de la independència i contra el capitalisme i el feixisme, la manifestació ha recorregut els carrers de València fins a la plaça Amèrica, on s’han fet els parlaments. Segons el comunicat d’Endavant i Maulets, l’acte ha concorregut sense incidents i ha acabat amb les notes de la Moixeranga.

Enllaços
Manifest de la Comissió Nou d’Octubre (pdf).
Manifest de l’esquerra independentista.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any