Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  09.10.2009  06:00

L'Aragó aprova una proposició de llei que nega la cooficialitat del català

La llei sobre llengües minoritàries estableix que l'única llengua oficial és l'espanyol

Men?ame
 

Les Corts de l'Aragó van aprovar ahir la proposició de llei, presentada pels socialistes, sobre la protecció de les llengües minoritàries al territori, és a dir, l'aragonès i el català. Tanmateix, la llei defineix que l'espanyol és l'única llengua oficial de l'Aragó. Si¡obre el català i l'aragonès, per comptes d'establir-ne la cooficialitat, estipula que són una opció voluntària dels municipis on es parlen de manera 'històricament predominant'.

La proposició de llei ha tingut els vots favorables del PSOE, la Chunta Aragonesista i Esquerra Unida; el PP hi ha votat contra i el Partit Aragonès, soci del PSOE al govern, s'ha abstingut.

A partir de l'entrada en vigor de la llei, doncs, el català només serà d'ús voluntari als municipis de la Franja. Això vol dir que els habitants de la Franja podran adreçar-se a l'administració en català, però la tramitació i la resposta es faran en espanyol. Les publicacions d'aquests territoris també seran bilingües, i la toponímia i la nomenclatura dels carrers variaran segons els usos tradicionals del territori.