Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  08.10.2009  21:24

L'Aragó aprova una proposició de llei que nega la cooficialitat del català

La llei sobre llengües minoritàries estableix que l'única llengua oficial és l'espanyol

Men?ame
 

Les Corts de l'Aragó han aprovat avui la proposició de llei, presentada pels socialistes, sobre la protecció de les llengües minoritàries al territori, és a dir, l'aragonès i el català. Tanmateix, la llei defineix que l'espanyol és l'única llengua oficial de l'Aragó i que el català i l'aragonès són una opció voluntària en aquells municipis on l'ús ha estat 'històricament predominant', en comptes d'establir-ne la cooficialitat.

La proposició de llei ha tingut els vots favorables del PSOE, la Chunta Aragonesista i Esquerra Unida; el PP hi ha votat en contra i el Partit Aragonès, soci del PSOE al govern, s'ha abstingut.

A partir de l'entrada en vigor de la llei, doncs, el català només serà d'ús voluntari als municipis de la Franja de Ponent. Això vol dir que els habitants de la Franja podran dirigir-se a l'administració en català però la tramitació i la resposta es faran en espanyol. Les publicacions en aquests territoris també seràn bilingües i, pel que fa a la toponímia i la nomenclatura dels carrers, variarà segons els usos tradicionals del territori.