Maragall diu que el govern espanyol dubta de la constitucionalitat de la Llei d’Educació

  • Considera que això no impedeix el desplegament de la LEC · El Consell Escolar de Catalunya avala el nou calendari per al curs que ve

VilaWeb
Redacció
08.10.2009 - 11:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Educació, Ernest Maragall ha dit avui al Parlament que el govern espanyol dubtava de la constitucionalitat d’alguns punts de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), però que això no n’impedia el desplegament. A més, el conseller Maragall s’ha mostrat convençut de la constitucionalitat de la LEC i ha dit que entrava dins les previsions que el govern espanyol els demanés de parlar per tenir dubtes sobre la nova llei.Per la seva part, el Consell Escolar de Catalunya en ple (CEC) va avalar ahir la proposta de calendari escolar de l’any que ve, avançada pel conseller d’Educació. D’acord amb aquest calendari, el curs 2010-2011 començarà el 7 de setembre i inclourà una setmana de vacances al febrer. Entre les propostes aprovades pel CEC, també hi ha un acord de canviar el nom de les vacances de Setmana Santa i de Nadal pel de vacances de primavera i d’hivern.

La proposta de calendari escolar de l’any vinent

La proposta del Departament d’Educació preveia d’avançar una setmana el començament del curs i de fer vacances durant una setmana al febrer, que s’ajustaria cada any segons que s’escaigués Setmana Santa. També apuntava que, al juny, les escoles d’educació infantil i primària mantinguessin l’horari del curs, sense jornada intensiva.

Educació va lliurar al CEC, fa un any, l’estudi del nou calendari escolar, concretat en dues propostes, amb la intenció d’aplicar-lo el curs 2009-2010 o el curs vinent. Però el CEC no va voler que s’apliqués aquest curs i va demanar d’ajornar-lo un any. Finalment, ahir el plenari va considerar que la comunitat educativa estava preparada per a assumir una setmana de vacances al febrer i per a avançar el curs.

Però els representants dels professors (els sindicats CC OO, UGT i USTEC-STEs) van sostenir, amb vots particulars, que les prioritats de l’ensenyament eren unes altres. A banda, no veuen clar qui tindrà cura dels infants durant la setmana de vacances de febrer ni aproven la jornada intensiva al juny.

Enllaços
Informació de la nova Llei d’Educació.
Web del departament d’Educació.
VilaWeb TV: L’escola, a examen (4-12-2008) | Cap on va l’educació? (14-02-2008) | Entrevista amb Ernest Maragall (13-02-2088).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any