Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  07.10.2009  16:19

Familiars de Casellas no aconsegueixen de reunir-se amb el responsable de Serveis Penitenciaris

A migdia hi ha hagut una concentració de suport al pres, que ha començat una vaga de set

Men?ame
 

Una setantena de persones s'han aplegat davant de la Direcció General de Serveis Penitencaris, a Barcelona, en una concentració convocada pel grup de suport al pres Amadeu Casellas, que fa gairebé noranta dies que va començar una tercera vaga de fam que, des de diumenge, acompanya amb una vaga de set. La família, però, no ha pogut entrevistar-se amb el responsable de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle, tal com demanen reiteradament, i només han aconseguit la promesa de fixar una data per citar-se més endavant.

Ara Casellas és al Centre Penitenciari de Terrassa, on li subministren sèrum. Aquesta és la tercera vaga de fam de Casellas per 'incompliment de les promeses dels serveis penitenciaris' i per 'les males condicions de les presons catalanes'. Concretament, el motiu d'aquesta vaga de fam és 'el trencament de l'acord' dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, que amb el Síndic de Greuges, van oferir-li, el setembre del 2008, en canvi d'abandonar la vaga de fam anterior, que va durar 77 dies. Segons aquell acord, el març del 2009 li havien de concedir el tercer grau restringit i, més endavant, la llibertat, després de vint-i-tres anys de presó. Quan acabava de començar la tercera vaga de fam, el juliol passat, Casellas fou traslladat de Can Brians a Quatre Camins, li van aplicar el primer grau i el van aïllar, acusat d'haver escrit unes textos apareguts a internet.

Amadeu Casellas es queixa de les condicions de les presons, com ara que li restringeixen el règim de visites i el correu que rep de l'exterior.