Companys d’Amadeu Casellas convoquen una concentració de suport

  • El pres ha començat una vaga de set

VilaWeb
Redacció
07.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Membres del grup de suport a Amadeu Casellas provaran de reunir-se avui amb el responsable de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Albert Batlle, després d’haver-ho sol·licitat unes quantes vegades. Per això han convocat una concentració de suport a les dotze del migdia davant la Direcció General de Serveis Penitencaris. Fa 86 dies que Casellas va començar la tercera vaga de fam, que des de diumenge acompanya amb una vaga de set.Ara Casellas és al Centre Penitenciari de Terrassa, on li subministren sèrum. Aquesta és la tercera vaga de fam de Casellas per ‘incompliment de les promeses dels serveis penitenciaris’ i per ‘les males condicions de les presons catalanes’. Concretament, el motiu d’aquesta vaga de fam és ‘el trencament de l’acord’ dels Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, que amb el Síndic de Greuges, van oferir-li, el setembre del 2008, en canvi d’abandonar la vaga de fam anterior, que va durar 77 dies. Segons aquell acord, el març del 2009 li havien de concedir el tercer grau restringit i, més endavant, la llibertat, després de vint-i-tres anys de presó. Quan acabava de començar la tercera vaga de fam, el juliol passat, Casellas fou traslladat de Can Brians a Quatre Camins, li van aplicar el primer grau i el van aïllar, acusat d’haver escrit unes textos apareguts a internet.

Amadeu Casellas es queixa de les condicions de les presons, com ara que li restringeixen el règim de visites i el correu que rep de l’exterior.

La primera vaga de fam

El 28 d’abril de 2008 Amadeu Casellas va començar la primera vaga de fam a la presó de Quatre Camins juntament amb uns altres presos per denunciar l’actuació de la Junta de Tractament que és l’encarregada de presentar els dictàmens de comportament del presos i d’avaluar-ne l’evolució. Casellas i companys consideraven que la Junta de Tractament feia servir dictàmens antics o que hi incloïa informacions incorrectes. Aquesta vaga de fam, van abandonar-la el 9 de maig de 2008 perquè les institucions penitenciaries els van assegurar que revisarien els dictàmens i que els farien correctament. Segons Casellas i la resta de vaguistes, els serveis penitenciaris no van complir el tracte.

La segona vaga de fam

Per aquest motiu, el 23 de juny de 2008, Casellas va començar, tot sol, una segona vaga de fam, que no es va acabar fins el 5 de setembre de 2008, quan els Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, amb la intervenció del Síndic de Greuges, li van oferir un acord. Però l’acord no es va complir perquè, si l’abril del 2009, la junta, tal com havia dit, va sotmetre un dictamen favorable, poc després en va presentar un altre de desfavorable per una causa pendent relacionada amb les drogues. Això el va privar del tercer grau restringit promès. En aquest punt la CNT va oferir-li els serveis jurídics que encara avui manté.

En totes aquestes vagues de fam Amadeu Casellas ha begut aigua amb sucre, si bé en algunes ocasions li han injectat sèrum.

Enllaços
Arxiu de VilaWeb: En vaga de fam per a reclamar el tercer grau penitenciari (6-8-2008) l Dues-centes persones demanen a Barcelona la llibertat del pres anarquista Amadeu Casellas (20-8-2008) l El pres anarquista Amadeu Casellas explica en una carta els motius de la vaga de fam (31-8-2008).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any