Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  07.10.2009  06:00

Les revelacions del sumari del cas Gürtel deixen més malparat Ricardo Costa i el PP valencià

Costa va rebre regals de luxe, segons es desprèn de converses enregistrades per la policia

Men?ame
 

L'aixecament parcial del secret de sumari el cas Gürtel va revelar més dades sobre aquesta suposada trama corruptiva que involucra càrrecs del PP i ha malmès una mica més la imatge del PP valencià i la del secretari general del partit, Ricardo Costa; segons converses telefòniques fetes per la policia, Costa buscava tractes de favor d'Orange Market, va demanar al responsable de l'empresa, Álvaro Pérez, que intercedís per ell perquè Camps el fes conseller.

Segons les escoltes policíaques el cap de la trama, Francisco Correa, i l'ex-secretari d'organització del PP gallec, Pablo Crespo, van planificar des de la presó la manera de controlar la investigació. El sumari del cas diu que Correa i Crespo van elegir els seus advocats en funció dels contactes que tenien dins d'òrgans judicials i van donar ordres per controlar les versions que havien d'oferir els imputats en les declaracions davant del jutge.

També s'han sabut detalls de les converses entre Crespo i el seu advocat; en una d'aquestes, Crespo va admetre que hi havia despeses i ingressos sense justificar en els comptes del PP de Galícia entre el 1996 i el 1999.

I en una altra conversa enregistrada per la policia entre Crespo i el propietari d'Orange Market, Álvaro Pérez, s'entén que el secretari general del PP valencià, Ricardo Costa, va rebre regals de luxe, tal com publica El País.