Notícies

Dimarts  06.10.2009  13:30

Rangel avisa que 's'actuarà igual que a Arenys' en els acords municipals sobre consultes

El govern espanyol va recórrer la moció aprovada a Arenys i va prohibir que l'ajuntament pogués participar en la consulta

Men?ame
 

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, ha avisat que la delegació del govern 'analitzarà' tots els acords municipals que es prenguin sobre les consultes d'autodeterminació i que actuarà com es va fer en el cas d'Arenys de Munt. Cal recordar que l'estat espanyol va recórrer la moció aprovada per l'Ajuntament d'Arenys i li va prohibir de donar suport a la consulta. Aquesta decisió, sumada al permís concedit també per la justícia a la Falange per a manifestar-se el mateix dia a Arenys, va causar indignació i una forta polèmica, que també va rebotar a Europa.

Rangel ha recordat que en el cas d'Arenys la justícia els va donar la raó, tot i que ha afegit que, pel que sembla, 'la immensa majoria' dels ajuntaments es limitaran a fer una declaració política sobre la consulta, cosa que no és cap il·legalitat, perquè 'no implica' que hi participin com a ens organitzadors o col·laboradors. Tot i aquestes declaracions, que Rangel ha fet en una conferència al Fòrum Europa, el representant del govern espanyol ha dit que la intenció de la delegació del govern no és 'bel·ligerant' i que no s'actuarà sobre acords adoptats per entitats socials.