Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  06.10.2009  12:13

Els impulsors de la fibra òptica i del sensor CCD guanyen el Nobel de Física

Són el xinès-britànic Charles K. Kao i els nord-americans Willard S. Boyle i George E. Smith

Men?ame
 

El científic xinès-britànic Charles K. Kao i els nord-americans Willard S. Boyle i George E. Smith han estat premiats amb el Nobel de Física 'pels èxits revolucionaris relatius a la transmissió de la llum en la fibra òptica de comunicació' i 'per la invenció d'un circuit semi-conductor d'imatges, el sensor CCD', respectivament. Ahir es va atorgar el de Medicina a la lluita contra el càncer i contra l'envelliment que van guanyar Blackburn, Greider i Szostak.

Kao, nascut el 1933 a Xangai, investigador dels Laboratoris de Telecomunicacions de Harlow, al Regne Unit i professor de la Universitat Hong Kong, s'endurà la meitat del premi (en total 975.000 euros) per la investigació sobre la fibra òptica. Per la seva part, Boyle (nascut el 1924 a Amherst, a Canadà, tot i que té nacionalitat nord-americana) i Smith (nascut el 1930), tots dos dels Laboratoris Bell de Murray Hill, a Nova Jersey, es repartiran l'altra meitat del guardó per la invenció del sensor CCD.