NotÝcies

Dimartsá 06.10.2009á 06:00

L'Ajuntament de TÓrrega aprova per majoria absoluta la consulta sobre la independŔncia

La prepararÓ la plataforma TÓrrega Decideix

Men?ame
 

El ple de l'ajuntament de TÓrrega va aprovar ahir per majoria absoluta una mociˇ a favor de donar suport a una consulta popular sobre la independŔncia de Catalunya. TÓrrega Ús la ciutat mÚs gran, demogrÓficament parlant, de les comarques de Ponent que ha dit sÝ a les consultes sobiranistes promogudes des de la ciutadania. La mociˇ s'ha aprovat amb 13 vots a favor i 3 abstencions. Les abstencions han estat de tres regidors d'AIPN-PSC, de l'equip de govern.

L'equip de govern de TÓrrega Ús format per un tripartit liderat per AIPN-PSC, ERC i ICV. El batlle, Joan AmŔzaga, el regidor Manuel Medrano i la regidora del PSC, MercŔ AgustÝ, s'han abstingut. Els altres tres regidors de d'AIPN ľ PSC hi han votat a favor. La resta de vots favorables s'han repartit entre CiU, amb sis regidors, ERC amb dos regidors, el vot del regidor no adscrit i el vot del regidor d'ICV.

L'entitat encarregada de fer arribar la mociˇ al ple ha estat la recent constitu´da Plataforma TÓrrega Decideix. En aquest sentit, el regidor i portaveu d'ERC, Jordi Ramon, s'ha ocupat de presentar-la i ha indicat el ple suport dels republicans a aquesta iniciativa que espera que es porti a terme ben aviat a la ciutat. De fet, Ramon ha assegurat que els tres regidors d'ERC sˇn membres i impulsors de la plataforma en qŘestiˇ.

CiU, que tambÚ ha subscrit el fet de voler portar la mociˇ al Ple, ha defensat mitjanšant la seva portaveu, Rosa Maria Perellˇ, el dret de decidir de la ciutadania i en aquest sentit el seu vot favorable a la mociˇ. Segons Perellˇ, iniciatives com la de les consultes sobre la independŔncia de Catalunya han sortit en un moment 'important' de la democrÓcia.