L’Ajuntament de Tàrrega aprova per majoria absoluta la consulta sobre la independència

  • La prepararà la plataforma Tàrrega Decideix

VilaWeb
Redacció
06.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir per majoria absoluta una moció a favor de donar suport a una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Tàrrega és la ciutat més gran, demogràficament parlant, de les comarques de Ponent que ha dit sí a les consultes sobiranistes promogudes des de la ciutadania. La moció s’ha aprovat amb 13 vots a favor i 3 abstencions. Les abstencions han estat de tres regidors d’AIPN-PSC, de l’equip de govern.L’equip de govern de Tàrrega és format per un tripartit liderat per AIPN-PSC, ERC i ICV. El batlle, Joan Amèzaga, el regidor Manuel Medrano i la regidora del PSC, Mercè Agustí, s’han abstingut. Els altres tres regidors de d’AIPN – PSC hi han votat a favor. La resta de vots favorables s’han repartit entre CiU, amb sis regidors, ERC amb dos regidors, el vot del regidor no adscrit i el vot del regidor d’ICV.

L’entitat encarregada de fer arribar la moció al ple ha estat la recent constituïda Plataforma Tàrrega Decideix. En aquest sentit, el regidor i portaveu d’ERC, Jordi Ramon, s’ha ocupat de presentar-la i ha indicat el ple suport dels republicans a aquesta iniciativa que espera que es porti a terme ben aviat a la ciutat. De fet, Ramon ha assegurat que els tres regidors d’ERC són membres i impulsors de la plataforma en qüestió.

CiU, que també ha subscrit el fet de voler portar la moció al Ple, ha defensat mitjançant la seva portaveu, Rosa Maria Perelló, el dret de decidir de la ciutadania i en aquest sentit el seu vot favorable a la moció. Segons Perelló, iniciatives com la de les consultes sobre la independència de Catalunya han sortit en un moment ‘important’ de la democràcia.

Enllaços
La campanya Vullvotar.cat ja aplega més de deu mil adhesions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any