‘Llengües Vives’, de butlletí a bloc

  • La publicació dedicada a les llengües minoritzades del sud-oest europeu estrena nou format a MésVilaWeb

VilaWeb
Redacció
05.10.2009 - 20:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Abans de l’estiu, el butlletí d’actualitat lingüística del sud-oest europeu Llengües Vives va deixar de publicar-se. Després de més de dotze anys, aquesta revista periòdica dedicada a informar de llengües minoritzades com l’aragonès, l’astur-lleonès, el basc, el català, el galaico-portuguès, l’occità i el sard va aturar-se al número 71, a causa de la manca de temps de l’impusor, Frederic Perers, per a coordinar els col·laboradors i editar-la. Tot i això, una bona part d’aquests col·laboradors habituals del butlletí van decidir aleshores continuar el projecte, en un nou format. És així com va sorgir la idea d’obrir un bloc amb el mateix títol, Llengües Vives, dins el servidor de MésVilaWeb. La segona etapa es va estrenar dilluns passat i s’ha plantejat amb periodicitat setmanal: cada dilluns, un col·laborador de les cinc comunitats lingüístiques que s’han compromès a continuar el projecte publicarà una entrada, en la seva pròpia llengua. Dilluns passat João Aveledo va parlar de la situació del galaico-portuguès a Galícia i avui són Iván Cuevas i Maria Cueto els qui parlen de Lleó, un dels territoris de l’àrea lingüística de l’asturià.Dilluns vinent tocarà el torn a Iñaki Peña, responsable de la informació sobre el basc (és l’únic que publicarà notícies amb un resum en català), i posteriorment seran Xavi Gutiérrez, Juli Parés i Robert Palomera, corresponsals de l’occità i el català, respectivament, els qui publicaran les entrades.

En general, les informacions publicades a la nova etapa de ‘Llengües Vives’ se centraran, com en l’època del butlletí, a l’actualitat lingüística i cultural de les cinc comunitats implicades en el bloc, tot i que també es preveuen articles divulgatius o generalistes al voltant de cadascuna de les llengües.

Sobre la primera etapa de ‘Llengües Vives’, en podeu trobar força informació i molts números digitalitzats (del 22 al 71) en aquesta web.

Enllaços
Bloc de Llengües Vives.
Web de Llengües Vives.
Webs relacionades a Nosaltres.cat: Llengües.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any