ERC i ICV demanen explicacions a la Fundació Trias Fargas i a Àngel Colom

  • CiU insisteix que tot va ser 'legal, transparent i oficial'

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.10.2009 - 16:23

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El secretari general d’Esquerra, Joan Ridao, ha demanat a CiU i Àngel Colom explicacions ‘convincents’ sobre els diners que va rebre la Fundació Trias Fargas i també Colom de part de Fèlix Millet, i els ha exigit que tornin els diners. ‘Allò que, fins fa un dies, era un virus que afectava el Palau de la Música i podia ser només un episodi de mala gestió o cobdícia, es converteix en un afer de finançament il·legal de partits’, ha afirmat.Al seu parer, res no justifica que una fundació cultural subvencioni la fundació d’un partit, i ha assegurat que Esquerra no havia rebut ‘ni un euro’ del Palau ni de Millet. ‘Vull deixar molt clar que no acceptem donacions anònimes, ni a través del partit ni de la fundació’, ha dit.

Per la seva banda, el secretari general d’ICV, Joan Herrera, ha reclamat un compromís a tots els partits perquè cap organització vinculada a un partit polític pugui rebre diners d’entitats o institucions que també es nodreixin de fons públics. Herrera, que ha constatat que els diners rebuts per la Fundació Trias Fargas i per Àngel Colom eren legals, considera que aquests casos són ‘insòlits i poc ètics’. A més, també ha demanat una explicació completa a CiU, a la Fundació Trias Fargas i a Àngel Colom, i els ha instat a tornar tot els diners rebuts del Palau i de Fèlix Millet.

CiU insisteix que tot va ser ‘legal, transparent i oficial’

Per la seva banda, el president de CiU, Artur Mas, ha insistit que, en el cas dels 630.000 euros que va rebre la Fundació Trias Fargas de mans de Millet, tot era ‘transparent, legal, oficial i registrat a tot arreu: a Hisenda, al Síndic de Comptes i a la Conselleria de Justícia.’ Així, CiU ha decidit deixar de banda el cas Millet i les crítiques pels informes encarregats pel govern i centrar-se en la crisi econòmica. ‘No ens despistem, que tenim un país tocat’, ha dit el president de la federació, Artur Mas, que ha acusat el PSC de voler ‘ficar CiU en la dialèctica del pim-pam-pum permanent’ amb la finalitat que la gent desconnecti encara més de la política: ‘Si caiem a la trampa, farem el joc a aquell a qui no li van bé les coses, el PSC’, ha afirmat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any