Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  02.10.2009  18:50

Rio de Janeiro serà la seu dels Jocs Olímpics del 2016

És la primer volta que una ciutat de l'Amèrica del Sud acull uns Jocs Olímpics

Men?ame
 

Rio de Janeiro ha estat escollida la seu per als Jocs Olímpics de l'any 2016. Ho ha anunciat aquest vespre el president del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge, des de Copenhague, on els membres del COI han elegit avui entre les quatre ciutats candidates. Rio, que ja s'havia presentat per als Jocs del 2004 i el 2012, fa història en convertir-se en la primera ciutat de l'Amèrica de Sud que organitzarà uns Jocs Olímpics. Contra tot pronòstic, la candidatura de Chicago, defensada pel president nord-americà Barack Obama, ha estat la primera eliminada. Tot seguit, ha estat eliminada Tòquio, de manera que la disputa final era entre Madrid i Rio de Janeiro.

Bon Cop de Cap: El COI, un organisme polèmic

En aquest vídeo de Bon Cop de Cap s'explica com el Comitè d'Ètica del COI ha hagut d'avisar pel joc brut d'alguna de les candidatures. Ara, aquesta no seria pas la primera volta que el joc brut entra al COI.En el cas de la candidatura de Salt Lake 2002 es va demostrar que s'havien comprat vots per guanyar la nominació, i en el d'Atlanta 1996 els dossiers probatoris es van destruir abans que no s'obrís la investigació, però els organitzadors mateixos van admetre estratègies agressives per a aconseguir els vots. En tots dos casos presidia el COI Juan Antonio Samaranch, ferm partidari del franquisme.