Reagrupament promourà proclamar la independència de forma unilateral

  • En aquests moments s'estan votant els membres de la junta

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
03.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En l’assemblea general d’associats a Reagrupament que ha començat avui a Barcelona, Joan Carretero ha apostat per una proclamació unilateral de la independència. Carretero ha afegit que la independència és ‘l’única decisió que no ens cal pidolar’ i que és a l’abast dels catalans. També ha qualificat l’estatut de Catalunya de ‘miserable’. Precisament, Carretero és qui té més números per ser elegit president. Podeu seguir l’assemblea en directe.En en aquests moments, s’estan votant els membres de la junta, que elegiran el president. El president del Barça, Joan Laporta finalment no ha assistit a l’assemblea tot i que va ser convidat. Laporta va expressar la seva afinitat amb la formació liderada per Carretero. Altres cares conegudes que sí han assistit a l’assemblea són l’escriptora Isabel-Clara Simó, el periodista Miquel Calçada, el sociòleg Salvador Cardús o l’històric dirigent d’ERC Heribert Barrera.

Els eixos estratègics de Reagrupament, amb vista a les eleccions del 2010, són el treball per una regeneració democràtica i la proclamació unilateral de la independència al Parlament. La proclamació s’hauria de poder fer amb una majoria de diputats que hi donin suport al parlament; de fet, Carretero ha dit que l’objectiu seria que Reagrupament obtingués una majoria absoluta a les eleccions. Si no fos així, no acceptaria d’entrar en un govern amb coalició i s’ocuparia durant la legislatura de treballar per la regeneració democràtica. Aquesta regeneració, que és l’altre objectiu bàsic que dibuixa la ponència, significaria limitar els mandats i càrrecs, fer-ne públics els sous, establir un sistema electoral de llistes obertes i augmentar el control de la depesa pública.

Després de l’aprovació de la ponència estratègica, els associats triaran la junta de Reagrupament, que després es reunirà per elegir el president. És probable que els caps visibles d’aquesta primera direcció siguin, a més de Carretero, Rut Carandell i Jaume Renyer, tots ells procedents d’Esquerra.

De fet, dins de Reagrupament hi ha tant ex-membres d’Esquerra, com gent vinguda de Convergència i d’altres partits i plataformes sobiranistes. Passat el congrés, Reagrupament celebrarà unes primàries per decidir les llistes per les eleccions al parlament.

Enllaços
Retransmissió en directe de l’assemblea general de reagrupament.
Notícies relacionades a VilaWeb: Carles Móra: ‘Votaria una candidatura independentista presidida per Joan Laporta’ l Laporta: ‘Participo de la forma de pensar de Carretero’.
Informació sobre l’assemblea general de reagrupament.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any