Cervera i l’Espluga de Francolí també donen suport a les consultes sobre la independència de Catalunya

VilaWeb
Redacció
02.10.2009 - 08:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dos municipis més han donat suport a les consultes sobre la independència de Catalunya. Són Cervera (Segarra) i l’Espluga de Francolí (Concà de Barberà). Si a Cervera han votat en favor de la moció dos grups dels quatre que tenen representació municipal, a l’Espluga de Francolí s’ha aprovat per unanimitat. Cada dia que passa són més les municipalitats que voten en favor de fer un referèndum sobre la independència del nostre país.A Cervera la moció de suport s’ha aprovat gràcies als vots de dos grups dels quatre que formen l’equip de govern: ERC i Solucions i Futur (SIF) i CiU. PSC, Independents per la Segarra (INSE) i Plataforma per Catalunya (PxC) s’han abstingut de votar la moció i el PP, que només té un regidor, hi ha votat contra. La moció, presentada pel portaveu republicà Juli Lago, a petició del Centre Obrer de Cervera, s’ha aprovat amb set vots (2 d’ERC, 3 de CiU i 2 del SIF). Lago, igual que la resta de portaveus dels grups que han donat suport a la moció, Jaume Carcasona (SIF) i Salvador Bordes (CiU), espera que les entitats civils de la ciutat comencin a organitzar, com més aviat millor, la consulta.

A l’Espluga de Francolí la moció ha estat aprovada per unanimitat. En efecte, Ciu, ERC i Espluga Viva han presentat de forma conjunta el text, que reconeix l’èxit de la consulta d’Arenys de Munt. El 9 d’octubre es reunirà la comissió organitzadora de la consulta de la població amb tots els veïns que hi vulguin participar i les entitats disposades a col·laborar-hi. La finalitat és de fer la consulta el mateix dia que la faran molts altres municipis catalans i que serà, probablement, al desembre.

Enllaços
Vídeos de VilaWeb TV sobre la consulta: Arenys de Munt: La pel·lícula dels fets | Proclamació dels resultats | Arenys de Munt vota en un ambient de celebració | Entrevista amb el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra.
Vullvotar.cat ja supera les 10.000 adhesions.
Plataforma Decidim.cat | Pàgina web de la consulta per la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any