CiU tanca files en suport a Àngel Colom

  • Va rebre 72.000 euros de Fèlix Millet per eixugar els deutes del PI · Colom explica al Facebook que intenten 'matar-me políticament'

VilaWeb
Redacció
01.10.2009 - 12:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Periódico publica avui que Fèlix Millet va ajudar a pagar els deutes del Partit per la Independència (PI) amb un taló de 72.000 euros que va lliurar a Àngel Colom. Millet va inflar aquesta quantitat fins als 150.000 euros, fent-la constar al llibre de comptabilitat del Palau de la Música, sense que Colom ho sabés. Colom ha publicat al Facebook un comunicat en què afirma que va rebre aquests diners per a la fundació Espai Catalunya i que ‘intenten empastifar-me, intenten matar-me políticament’. CiU ha sortit a defensar Colom.En efecte, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha dit que Colom va aconseguir els diners de manera legal, i tal com fan molts partits, i que els va destinar exclusivament a eixugar el deute del PI. Puig diu que és a Millet a qui s’ha de demanar d’on va treure aquests diners.

De la mateixa manera s’ha expressat el president d’Unió, Josep A. Duran i Lleida: ‘Hi ha dues conductes diferents, la del polític que va a demanar i que se li donen uns diners que van a parar a una fundació i que imagino que estan declarats, i hi ha la persona que dóna els diners que no són seus’ ha dit. Duran i Lleida ha afegit que l’actuació de Colom és correcta. ‘No crec que hi hagi cap partit que no hagi anat a demanar diners, aquesta conducta no la trobo irregular’.

Colom explica que l’any 2000 va rebre els 72.000 euros de Millet per a Espai Catalunya, que mai va acabar d’existir com a fundació. I afegeix: ‘Finalment vaig liquidar part dels deutes del difunt Partit per la Independència, deutes personals de militants d’aquesta formació nascuda i morta abans del seu temps… En aquell moment (fa 10 anys) vaig ‘trucar a moltes portes’ de patriotes, demanant ajut; molts em van dir que no em podien ajudar… altres em van donar un cop de mà (qui 200 euros, qui 500, qui, 1000 o 2000…i Fèlix Millet, mecenes reconegut -qui en dubtava fa 10 anys?- em va fer una donació d’aprox. 72.000 euros, que vaig agrair i agreeixo encara)’.

Colom va fundar juntament amb Pilar Rahola el Partit per la Independència el 1996, després de sortir d’ERC. El 2000 es va fer militant de CDC i des del 2008 dirigeix la molt activa xarxa d’immigrants relacionats amb CDC.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any