ERC promourà mocions de suport a consultes independentistes a les Illes

  • Aprovades a Molins de Rei, Prats de Lluçanès i Sant Sadurní d'Anoia

VilaWeb
Redacció
01.10.2009 - 09:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

ERC-Illes promourà, ‘aviat’, mocions de suport a consultes independentistes en sis municipis d’Eivissa i Mallorca on té representació i en els tres on té regidors independents associats. Ara, no desestimen de fer-ne en unes altres localitats. Al Principat, cada vegada són més els ajuntaments que aproven mocions de suport a la independència de Catalunya. Els últims a sumar-s’hi han estat Molins de Rei, Prats de Llucanès i Sant Sadurní d’Anoia.Els sis pobles on ERC té regidors són: Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), Felanitx, Manacor, Bunyola, Sineu i Binissalem (Mallorca). Pel que fa als pobles on té regidors independents associats, aquests són: Sóller, Artà i Son Servera (Mallorca).

Hi ha previst que la setmana vinent la formació política faci públiques les dates en què presentarà les propostes als consistoris. Val a dir que en els consistoris de les Illes en què es preveu d’impulsar les mocions, el PP i PSIB tenen majoria, alguna cosa que podria impedir-ne l’aprovació.

Més ajuntaments hi voten a favor de les mocions de suport

A Molins de Rei el ple de l’Ajuntament va votar-hi a favor de la moció presentada per l’entitat local Ateneu Mulei. La moció va tenir catorze vots a favor: IiE, ERC, CiU i CUP. Els sis regidors del PSC hi votaren en contra i el del PP no va assistir al ple. Molins de Rei és un dels primers municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona a sumar-se a la iniciativa.

A Prats, la proposta d’acord (pdf), presentada pel Grup Municipal d’ERC i exposada per Isaac Peraire Soler (blocaire de VilaWeb que en parla al seu bloc en aquest apunt), va aprovar-se amb els vots favorables de CiU i ERC, els únics partits amb presència a l’Ajuntament de Prats.

A Sant Sadurní d’Anoia, la moció ha estat aprovada amb nou vots a favor i vuit en contra. Hi han votat a favor ERC (2), PSC (6), Alternativa Municipal Independent (1) i hi han votat en conra CiU (7) i PP (1).

Enllaços
Vídeos de VilaWeb TV sobre la consulta: Arenys de Munt: La pel·lícula dels fets | Proclamació dels resultats | Arenys de Munt vota en un ambient de celebració | Entrevista amb el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra.
Vullvotar.cat ja supera les 10.000 adhesions.
Plataforma Decidim.cat | Pàgina web de la consulta per la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any