Ripoll, Arbúcies i Blanes donen suport a la consulta sobre la independència

  • A Sant Feliu de Llobregat no prospera la moció, tombada pel PSC, PP i ICV · A Sant Quintí de Mediona, aprovada amb el suport del PSC

VilaWeb
Redacció
30.09.2009 - 10:39

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els ajuntaments d’Arbúcies, Blanes i Ripoll acaben d’afegir-se a la llarga llista de les municipalitats que han aprovat de donar suport a les consultes populars sobre la independència de Catalunya. En canvi, a Sant Feliu de Llobregat la moció no va prosperar perquè el PSC, el PP i ICV la van tombar. Per un altre cantó, el ple de Roses va tombar, dilluns, la moció, per més que en va aprovar una altra en favor de les consultes de tota mena.Desenes d’ajuntaments han votat aquests dies mocions de suport a una consulta sobre la independència. Dilluns a Tarragona el PSC i PP van tornar a unir forces per tombar la moció de suport a una consulta municipal sobre la independència. Els regidors d’ERC (2) i CiU (8), que hi van votar favorablement, no van sumar prou vots per contrarestar els del PSC (11) i del PP (4). Per tant, l’ajuntament, governat pel PSC i ERC, va desestimar la moció presentada per ERC. Dijous, els plens d’Alella, Bell-lloc d’Urgell, les Borges Blanques, Caldes de Montbui, Cardedeu, Ivars d’Urgell, Linyola i Montblanc, sí que van aprovar la moció. En canvi, a Balaguer PSC (8) i PP (1) van unir forces i van votar-hi contra, de manera que no es va poder aprovar (els regidors de CiU (5) i d’ERC (1) hi van votar favorablement, i els d’ICV (2) es van abstenir).

Decidim.cat vol superar els 100.000 vots per la independència

El 13 de desembre hi haurà moltes poblacions que faran una consulta per la independència i els promotors ja en comencen a perfilar els detalls. Decidim.cat aprovarà dissabte el protocol organitzatiu de la consulta. El propòsit és que la suma de totes les consultes sigui un referèndum nacional, de circumscripció local, i que el 13 de desembre se superi el 50% de la participació i s’assoleixin els 100.000 vots per la independència.

En la reunió de dissabte, hi participaran batlles, o delegats dels batlles, dels municipis interessats a organitzar una consulta per la independència, amb vista a coordinar les accions proposades per les entitats locals encarregades de preparar el procés. També s’hi aprovarà una comissió organitzadora i una comissió tècnica de vuit membres, el coordinador general de la qual és Alfons López Tena. Ja han acceptat de formar-ne part Uriel Bertran, Josep Manel Ximenis, Miquel Martín i Gamisans i Vicent Partal. La proposta de protocol, basada en l’experiència d’Arenys de Munt, ha estat redactada pel regidor d’aquesta població, Josep Manel Ximenis, i per Alfons López Tena i Uriel Bertran, que van ser membres de la comissió avaluadora.

Aprovada la moció a Sant Quintí de Mediona, amb el suport del PSC

El ple de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona ha aprovat, per unanimitat, amb els vots del PSC, CiU i ERC una moció per donar suport a una consulta sobre la independència. La regidora del PP, que ha al·legat problemes de salut, no hi ha assistit. La moció, que fou presentada pels grups municipals de CiU i ERC, ha estat defensava pel portaveu d’ERC a l’Ajuntament, Pol Pagès.

El PSC hi tenia reticències, però finalment ha decidit de votar-hi a favor. Ha estat possible gràcies a un acord entre ERC i PSC. Així doncs, els republicans han acceptat de donar suport a una moció en defensa de la legitimitat de l’estatut de Catalunya, presentada pels socialistes. I, a canvi, el PSC ha votat a favor de la moció per la independència.

Enllaços
Vídeos de VilaWeb TV sobre la consulta: Arenys de Munt: La pel·lícula dels fets | Proclamació dels resultats | Arenys de Munt vota en un ambient de celebració | Entrevista amb el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra.
Vullvotar.cat ja supera les 9.600 adhesions.
Plataforma Decidim.cat | Pàgina web de la consulta per la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any