‘[REC]2’ inaugura avui el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

  • Enguany recordarà el trentè aniversari de 'Alien' · Es pot seguir des de VilaWeb Sitges

VilaWeb
Redacció
01.10.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

[REC]2‘, de Jaume Balagueró i Paco Plaza, inaugura avui el Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. La primera part, REC1, ja es va presentar a Sitges mateix el 2007. A més, avui Malcolm McDowell, que feia el paper d’Alex DeLarge de ‘A Clockwork Orange’ (1971), rebrà el Gran Premi Honorífic. Entre els films que el festival presenta a la Secció Oficial, hi ha el català ‘Ingrid’ d’Eduard Cortès. La clausura serà el 12 d’octubre.El primer festival de cinema fantàstic del món continua oferint un ampli espectre de films, com ara ‘Moon (Duncan Jones), ‘Grace’ (Paul Solet), ‘Kinatay’ (Brillante Mendoza), ‘Thirst’ (Park Chan-wook), ‘Yatterman’ i ‘Crows II’ (Takashi Miike), ‘Orphan’ (Jaume Collet-Serra), ‘The Countess’ (Julie Delpy), i ‘The Final Destination en 3D’ (David R. Ellis).

Homenatge a ‘Alien’ i als anys 80

Dins l’apartat d’homenatges, enguany es recordaran el trentè aniversari de ‘Alien’ i els films dels anys vuitanta, amb convidats lligats a títols significatius. Aquest repàs dels clàssics inclourà el muntatge nord-americà, inèdit al nostre país, de ‘Shining’, amb metratge i terror extra, i ‘A nightmare on Elm Street’, amb la presència de John Saxon. Una altra novetat destacada d’enguany serà la retrospectiva ‘Els altres fantàstics’, a base de produccions que reivindiquen el cinema de gènere atípic d’autors catalans.

La secció Noves Visions s’ha convertit en una de les més fermes del Festival. I enguany brinda films de tot arreu, si bé alguns dels més innovadors i transgressors continuen venint de l’Àsia. El cineasta taiwanès Tsai Ming-liang inaugurarà la secció Noves Visions amb ‘Visage’, protagonitzat per Fanny Ardant, Laetitia Casta i Jean-Pierre Léaud. L’obra vol ser un homenatge a la Nouvelle Vague, sorgida fa cinquanta anys.

‘The Road’, de John Hillcoat, tancarà el festival

‘The Road’, protagonitzat per Viggo Mortensen, Kodi Smith-McPhee, Charlize Theron, Robert Duvall i Guy Pearce, és un dels films més esperats d’aquests últims temps i clausurarà, el 12 d’octubre, el festival d’enguany (tràiler). Molt ben rebut als festivals de Venècia i de Toronto, es considera una de les millors produccions de l’any.

Enllaços
Podeu seguir l’actualitat del festival des de l’edició local de VilaWeb Sitges i des de Sitges.com.
Pàgina web | Facebook del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya.
Espot del festival.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any