Disset dies de música experimental a Barcelona

  • Demà passat s'inaugura el catorzè LEM

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.09.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El catorzè LEM, sens dubte un dels festivals més eclèctics de l’escena musical barcelonina, es descabdellarà a la capital catalana de l’1 al 17 d’octubre. El programa, a càrrec de Gràcia Territori Sonor, és ple d’artistes de la nova escena local i dedica una secció a alguns dels noms més destacats de les músiques exploratòries de Polònia, que és el país convidat. Tornarà a haver-hi Vialka, les degustacions d’Àgape (a la Casa Almirall).El LEM 2009 brinda vint-i-dues propostes, entre poesia, conferències, presentacions, gastronomia, instal·lacions sonores, vídeo i, naturalment, música experimental, que n’és la veritable protagonista. La inauguració, dijous a la Fontana (Espai Jove de Gràcia), consistirà en una sessió triple. De primer, hi intervindrà la percussionista Carme Garrigó, acompanyada de la dansa d’Àfrika Martínez; després, La orquesta del caballo ganador mesclarà free jazz, punk, electrònica i tropicalisme; i, per acabar, Bèstia ferida, el trio format per Mark Cunningham (membre de la no wave de Nova York), Adrián de Alfonso i Arnau Sala, presentarà l’àlbum ‘Wounded’, el primer que enregistren.

Com els altres anys, el LEM, també recull els treballs d’alguns dels músics que durant l’any han estat residents de Gràcia Territori Sonor. És així que, el 8 d’octubre, el Misaluba Quintet de Fusta presentarà un treball inspirat en el poemari ‘Ho Vaig Fer Fer’ de Carles Hac Mor a la Caldera; i el dia 17, a la Fontana, hi haurà el Projecte Kalduk – Tejero: guitarra, baix, saxo, enregistraments manipulats, imatges distortes, ‘samplers’, síntesis, veus i humor negre.

De l’escena polonesa, participen en el LEM 2009 Marek Choloniewski, que amb el trio Aixònoéspànic (format per Víctor Nubla, Quicu Samsó i Albert Guitart) faran d’amfitrions de l’Impronit d’enguany (dia 14 a l’Elèctric Bar); i Krzysztof Kinittel, artista de referència de la contemporaneïtat musical polonesa d’aquests darrers trenta anys (dia 15 a la Biblioteca Vila de Gràcia). Tant Krzysztof com Marek tocaran també a l’auditori del MACBA, el dia 16, en companyia de Wlodzimierz Kiniorski, saxo i percussió, i Piotr Bikont, veu i objectes.

A més, i per segon any consecutiu, el projecte Àgape d’exploració gastro-poètico-musical tornarà a oferir les seves degustacions a la Casa Almirall (el 4 d’octubre).

Cada any el festival LEM proposa un lema. El del 2009 és: no-instruccions d’ús.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any