Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  28.09.2009  16:26

Decidim.cat vol superar els 100.000 vots per la independència el 13 de desembre

PSC i PP tornen a votar junts contra la moció a favor d'una consulta sobre la independència a Tarragona

Men?ame
 

El 13 de desembre hi haurà moltes poblacions que celebraran una consulta per la independència i els promotors en comencen a perfilar els detalls. Decidim.cat aprovarà dissabte el protocol organitzatiu per fer les consultes. El propòsit és que la suma de totes les consultes sigui un referèndum nacional, amb circumscripció local, i que el 13 de desembre se superi el 50% de la participació i s'assoleixin els 100.000 vots per la independència.

La reunió de dissabte aplegarà batlles, o qui deleguin els batlles, de municipis interessats a organitzar una consulta per la independència, per coordinar les accions que sorgeixin de les entitats locals encarregades de dur a terme el procés. També s'hi aprovarà una comissió organitzadora i una comissió tècnica, el coordinador general de la qual és Alfons López Tena i constarà de vuit membres: ja han acceptat de formar-ne part Uriel Bertran, Josep Manel Ximenis, Miquel Martin i Gamisans i Vicent Partal.

La proposta de protocol ha estat redactada a partir de l'experiència d'Arenys de Munt pel regidor d'aquella localitat Josep Manel Ximenis i per Alfons López Tena i Uriel Bertran, que van ser membres de la comissió avaluadora.

PSC i PP tomben la moció a favor de la consulta a Tarragona
 
Aquesta setmana es continuen fent votacions de mocions de suport a una consulta popular; serà el cas dels ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i de Ripoll. I avui mateix, de Tarragona. PSC i PP han tornat a unir forces per tombar la moció de suport a una consulta municipal sobre la independència a la capital tarragonina. Els regidors d'ERC (2) i CiU (8), que hi han votat a favor, no han sumat prou davant els regidors del PSC (11) i PP (4). L'Ajuntament, doncs, governat pel PSC i ERC, ha refusat la moció presentada per ERC. El PSC ha argüit que el dret de de decidir sobre la independència no era contemplat a l'estatut.