Es presenten dos nous mitjans a la comarca dels Ports

  • Neixen, alhora, Nord, un canal informatiu de televisió local, i el portal Comarquesnord.cat

VilaWeb
Redacció
27.09.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta setmana s’han estrenat dos nous mitjans de comunicació d’abast local a la comarca dels Ports. El nou canal de televisió ‘Nord’ emet notícies locals durant tot el dia, i combina l’actualitat amb la divulgació i els serveis per als habitants de la comarca. El segon, ‘Comarquesnord.cat’, és un portal informatiu que es proposa de reduir les mancances informatives dels Ports. La llengua de tots dos mitjans és la catalana.L’empresa de comunicació líder al nord de Castelló, Comunicacions dels Ports, ha inaugurat el canal ‘Nord’, que ofereix diàriament notícies sobre la comarca durant les vint-i-quatre hores. El model de l’emissora s’inspira en canals d’actualitat com la CNN o el 3/24, que ofereixen informació d’actualitat cada mitja hora. Al cap de setmana, ‘Nord’ emet resums del més important de la setmana.

Els responsables de Comunicació Ports, que van obtenir una llicència de TDT al cap de trenta anys de dedicar-se a la informació local, expliquen que l’objectiu del nou canal és ‘ fer front a la competència televisiva que ha provocat l’encesa digital’.

A part de ‘Nord’, s’acaba de posar en marxa el mitjà digital ‘Comarquesnord.cat’, també amb la vocació d’oferir informació d’actualitat als habitants dels Ports i de les àrees més properes com el Maestrat o el Matarranya turolenc. El portal ofereix informació de serveis i notícies de diferents temàtiques, vertebrades en seccions com municipi, turisme, esports, camp, etc., i també permet escoltar la ràdio comarcal. Ben aviat, a més, integrarà vídeos d’actualitat.

Els artífexs del portal expliquen que han optat pel domini .cat com un tret identitari i lingüístic. De fet, ‘Nord’ i ‘Comarquesnord.cat’ són dels pocs mitjans de comunicació de Castelló que utilitzen el valencià com a llengua vehicular.

Enllaços
Portal informatiu ‘Comarquesnord.cat’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any