Molts ajuntaments se sumen a les consultes sobre la independència de Catalunya

  • La majoria del PSC ha impedit que s'aprovi la de Lleida · Dilluns el ple de l'Ajuntament de Tarragona també votarà la moció de suport

VilaWeb
Redacció
25.09.2009 - 13:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Desenes d’ajuntaments voten aquests dies la moció de suport a una consulta sobre la independència. Ahir la van aprovar, en sengles plens, els ajuntaments d’Alella, Bell-lloc d’Urgell, les Borges Blanques, Caldes de Montbui, Cardedeu, Ivars d’Urgell, Linyola, Montblanc, Navàs>, Puig-reig i Solsona. El ple de l’Ajuntament de Lleida ha rebutjat avui la moció, promoguda pel grup d’Esquerra. La majoria del PSC s’ha imposat a la Paeria i ha tombat la proposta.El Partit Popular i el regidor no adscrit, també han votat en contra a Lleida. El batlle, Àngel Ros, ja havia dit que no era favorable a la moció. Hi han votat a favor ERC, CiU i Iniciativa.

Dilluns el ple de l’Ajuntament de Tarragona, una altra de les grans ciutats del país, també votarà la moció de suport, com ho faran, durant tota la setmana, uns quants ajuntaments més, entre aquests, el de Tàrrega, on el sí depèn de què decideixin els regidors independents associats al PSC. Arenys de Mar, Tordera o Sant Pol de Mar també votaran la propera setmana en els respectius plens municipals.

El PSC i PP uneixen forces a Balaguer

L’Ajuntament de Balaguer també la va votar ahir, però PSC (8) i PP (1) es van unir i la van tombar. Els cinc regidors de CiU i el d’ERC hi van votar favorablement i els dos d’ICV es van abstenir.

Enllaços
Vídeos de VilaWeb TV sobre la consulta: Arenys de Munt: La pel·lícula dels fets | Proclamació dels resultats | Arenys de Munt vota en un ambient de celebració | Entrevista amb el batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra.
Vullvotar.cat ja supera les 9.600 adhesions.
Plataforma Decidim.cat | Pàgina web de la consulta per la independència.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any