Avançament editorial: ‘El museu de la innocència’ d’Orhan Pamuk

  • Bromera publica la primera novel·la de Pamuk, escrita després d'obtenir el Nobel el 2006

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.09.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any 2006 l’escriptor turc Orhan Pamuk (Istanbul, 1952) va rebre el Premi Nobel de Literatura (discurs que va pronunciar). En aquell moment ja escrivia una novel·la ambiciosa, ‘El museu de la innocència‘, que havia començat el 2002. Però encara va tardar dos anys més a acabar-la, i no es va publicar, en turc, fins l’any passat. Ara Bromera en publica la versió catalana. Arribarà a les llibreries el 2 d’octubre. Us n’avancem un fragment.La història de ‘El museu de la innocència’ gira al voltant de Kemal, un jove de família rica d’Istanbul, que sent una passió irrefrenable per Füsun, una parenta llunyana de procedència més modesta. Aquesta passió, que marca per sempre la seva vida, el mena a col·leccionar objectes de la seva estimada. Segons que escriuen els responsables de Bromera, ‘l’escriptor realitza així una crítica plena de tendresa de l’experiència amorosa com una possessió i reivindica la força de les dones per a liquidar el seu paper d’objectes’. A ‘El museu de la innocència’, Pamuk recrea l’Istanbul dels anys setanta, ‘un magnífic escenari de les contradiccions entre el primer i el tercer món dins un mateix país.’

El llibre ja es troba en alemany i (atenció!) en gallec. La versió espanyola (Mondadori) coincideix amb la catalana, i l’anglesa sortirà el 20 d’octubre. De la primera edició en turc se’n van tirar 100.000 exemplars, que es van exhaurir, i ara se’n ven la segona, d’una tirada de 50.000.

Una curiositat lligada amb el llibre és que Pamuk prepara un museu de la innocència a Cukurcuma, Istanbul, basat en la novel·la i en els objectes que hi surten, que són objectes de la cultura popular del país (la proposta, a la web del llibre, en turc).

L’editorial Bromera també ha publicat d’Orhan Pamuk: ‘Istanbul, ciutat i records’, ‘El castell blanc’, ‘Em dic vermell’ i ‘Altres colors’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any