Els jutges que han visitat la Sagrada Família eviten de trobar-se amb el Patronat

  • S'han negat a saludar Rigol i Sistach dues voltes i no han entrat al temple

VilaWeb
Redacció
23.09.2009 - 14:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del patronat de la Sagrada Família, Joan Rigol i l’arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, han abandonat la Sagrada Família ofesos perquè els quatre jutges de l’Audiència espanyola, que visitaven les obres del TGV al seu pas pel temple, s’han negat a saludar-los en dues ocasions. Rigol i Sistach els esperaven a dins de la Sagrada Família, però els magistrats, acompanyats de l’arquitecte i l’advocat de la Sagrada Família, no hi han entrat.La visita es feia a petició de l’advocat de l’estat, que vol que es constati que el traçat pel carrer Mallorca no afecta els fonaments ni pot comportar una amenaça real per a l’edifici, contràriament al que sosté el Patronat de la Sagrada Família. De fet, va ser el patronat qui va denunciar-ho, en entendre que el traçat pr aquest carrer pot afectar el tempe i vuit-cents edificis

La decisió del jutge e José Alberto Fernández Rodera forma part del procés que la sala del contenciós-administratiu va obrir a instàncies del patronat del temple.

La secció vuitena va denegar per segona volta, a l’abril, la suspensió de les obres del túnel que ha de connectar les estacions de la Sagrera i de Sants, argüint que no hi havia hagut cap canvi substancial respecte la primera denegació i que cap element posava en perill el temple. Tanmateix, l’Audiència va demanar aleshores tota la informació relacionada amb el TGV i que li fos notificat qualsevol canvi que pogués alterar el disseny inicial de l’excavació.

La plataforma AVE pel Litoral ha emès un comunicat (pdf) arran de la visita dels jutges. En el comunicat, adreçat a l’advocat de l’estat, els membres de la plataforma denuncien que es menystenen els divuit mil habitatges que, al seu parer, perillen per mor de les obres. Critiquen que es tingui en compte només el valor de la Sagrada Família quan els seus habitatges, també són ‘sagrats’.

Enllaços
VilaWeb TV: El TGV i la Sagrada Família, un traçat per decidir (4.7.2007).
Web de la plataforma Ave pel litoral | Comunicat de premsa adreçat a l’advocat de l’estat (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any