Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  23.09.2009  10:46

Cinc jutges de l'Audiència espanyola inspeccionen si les obres del TGV posen en perill la Sagrada Família

AVE pel litoral denuncia que es menystenen divuit mil edificis

Men?ame
 

Cinc jutges de la sala vuitena del contenciós-administratiu de l'Audiència espanyola visiten avui la Sagrada Família per inspeccionar el projecte del pas del tunel del TGV a pocs metres dels fonaments. El patronat del temple va denunciar que les obres posaven en perill l'edifici. Ho va decidir el jutge José Alberto Fernández Rodera, a petició de l'advocat de l'estat, qui vol que es constati que el traçat pel carrer Mallorca no comporta cap perill.

Aquesta decisió forma part del procés que la sala del contenciós-administratiu va obrir a instàncies del patronat del temple, que entén que el traçat del TGV pel carrer Mallorca pot afectar la Sagrada Família i l'estructura de vuit-cents edificis.

La secció vuitena va denegar per segona volta, a l'abril, la suspensió de les obres del túnel que ha de connectar les estacions de la Sagrera i de Sants, argüint que no hi havia hagut cap canvi substancial respecte la primera denegació i que cap element posava en perill el temple. Tanmateix, l'Audiència va demanar aleshores tota la informació relacionada amb el TGV i que li fos notificat qualsevol canvi que pogués alterar el disseny inicial de l'excavació.

La plataforma AVE pel Litoral ha emès un comunicat (pdf) arran de la visita dels jutges. En el comunicat, adreçat a l'advocat de l'estat, els membres de la plataforma denuncien que es menystenen els divuit mil habitatges que, al seu parer, perillen per mor de les obres. Critiquen que es tingui en compte només el valor de la Sagrada Família quan els seus habitatges, també són 'sagrats'.