CiU, ERC i ICV demanen que la Comissió Europea prohibeixi l’exhibició de simbologia feixista

  • Eurodiputats alemanys i italians ja van criticar que la justícia espanyola autoritzés l'acte de la Falange a Arenys de Munt

VilaWeb
Redacció
22.09.2009 - 19:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els eurodiputats Raül Romeva (ICV), Ramon Tremosa (CiU) i Oriol Junqueras (ERC) han reclamat a la Comissió Europea que actuï per frenar els partits i organitzacions feixistes a Europa i que prohibeixi l’exhibició de simbologia d’aquesta mena. La petició arriba arran de la manifestació que va fer la Falange a Arenys de Munt, un acte l’autorització del qual va ser criticat fortament per eurodiputats alemanys i italians dels principals grups polítics.Els tres eurodiputats destaquen que la ideologia feixista és ‘incompatible’ amb els principis de llibertat, democràcia i respecte als drets humans i les llibertats fonamentals de l’estat de dret establerts a l’article 6 del tractat de la Unió Europea.

En un comunicat, CiU ha recordat que, a la concentració de la Falange, s’hi van exhibir banderes i emblemes feixistes i s’hi va cantar l’himne oficial del franquisme, fets que en països com Itàlia o Alemanya són prohibits.

Enllaços
Notícia relacionada: Les polèmiques decisions judicials al voltant del referèndum d’Arenys de Munt reboten a Europa (11-9-2009).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any