Esperant el ‘fall foliage’

  • Els grans boscos nord-americans canvien de color amb la tardor

VilaWeb
Redacció
23.09.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ahir, amb l’equinocci de tardor, es va acabar l’estiu. De fet, les pluges d’aquestes últimes setmanes ja ens avisaven del canvi d’estació, i ben aviat serà el canvi de color de les fulles de molts arbres caducifolis que ens ho acabarà de confirmar. D’això, en són uns experts als estats més septentrionals dels EUA, juntament amb el Canadà i el Quebec, on especialment a l’octubre els extensos boscos caducifolis experimenten mutacions colorístiques espectaculars.La temporada del ‘foliage’, com s’anomena aquest fenomen, mou gairebé tantes passions com la florida dels cirerers al Japó, a la primavera. I internet n’és un magnífic reflex.

Molts estats i regions destaquen als seus portals oficials l’època del canvi de fulles com a principal reclam turístic: Maine, Maryland, Massachusetts, Nou Hampshire, Nova York, Pennsylvania i Vermont, als EUA; el Quebec, i Nou Brunswick i Nova Escòcia, al Canadà. També hi ha magnífics portals dedicats exclusivament a la predicció, localització i admiració dels paisatges, com Yankee Foliage, amb fòrums, reportatges, àlbums fotogràfics, rutes i un espectacular mapa interactiu de l’avanç del fenomen.

Competeixen en espectacularitat el mapa activat al portal de Nou Hampshire, on l’estat es pinta d’un color o d’un altre segons la data que seleccionem, i l’animació que ha preparat el diari The Boston Globe, sobre el ‘foliage’ a la regió de Nova Anglaterra.

Els portals meteorològics AccuWeather i The Weather Channel també se sumen a la passió per les fulles. Quant a Flickr, acumula centenars de fotografies del fenomen. I també podem trobar unes quantes webcams en directe.

Enllaços
Servei Forestal dels EUA: el ‘foliage’, parc a parc.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any