Montilla torna a refusar les consultes populars sobre la independència

  • Diu que no hi donarà suport mentre sigui president de la Generalitat · Treballadors de Roca, la Seda i Nissan es manifesten durant a la Festa de la Rosa del PSC

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.09.2009 - 17:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tornat a menysprear la consulta independentista d’Arenys de Munt, i l’allau de municipis interessats en seguir els mateixos passos, i ha afirmat que mentre fos president no donaria suport a cap proposta ‘inviable’, en referència a les consultes populars sobre la independència. Durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa del PSC, a Gavà, Montilla ha afirmat que Catalunya necessitava ‘estabilitat’ i seny’, en comptes de ‘radicalismes’.El també primer secretari del PSC ha centrat el discurs en parlar de la crisi econòmica i ha apuntat que Catalunya no necessitava ‘posicions extremes’. Durant la intervenció de José Montilla i del vice-secretari general del PSOE, José Blanco, una desena d’ex-treballadors de Roca, Nissan han cridat des de l’exterior del recinte clams contra Zapatero i l’executiu socialista.

Abans, el ministre d’Indústria i Immigració del govern espanyol, Celestino Corbacho, havia sortit del recinte per parlar amb un grup d’un centenar de treballadors que es manifestaven contra els acomiadaments de les empreses Roca, Nissan i la Seda. Però els representants sindicals no tenen intenció de conformar-se amb una conversa a peu dret. Així, els treballadors de Nissan reclamen una entrevista tant amb Corbacho com amb la consellera de Treball, Mar Serna. Per la seva banda, la plantilla de Roca ha demanat a Corbacho que actuï contra una possible deslocalització encoberta de la companyia de sanitaris.

Tal com van fer durant l’ofrena floral de l’Onze de Setembre, treballadors de Nissan i Roca s’han concentrat davant d’un acte del PSC per tal de denunciar els expedients de regulació d’ocupació (ERO) que plantegen les respectives empreses i que afecten 698 treballadors de la companyia automobilística i 356 de la factoria de Roca a Gavà i les oficines a Barcelona. D’una altra banda, els treballadors de la Seda Barcelona al Prat de Llobregat s’han manifestat per exigir el pagament dels salaris pendents.

Enllaços
VilaWeb TV: Arenys de Munt: la pel·lícula dels fets.
Notícies relacionades: Roca vol acomiadar 356 treballadors de Gavà i Barcelona (28-7-2009) l La Generalitat autoritza l’ERO de Nissan que acomiadarà prop de set-cents treballadors.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any