Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  20.09.2009  06:00

Persegueixen una manifestació al 'Ventdelplà' de la Televisió Basca

Els grups pro-amnistia enganyen Dignidad y Justicia convocant una manifestació de broma en favor dels actors de Goenkale

Men?ame
 

L'associació Dignidad y Justicia, que habitualment denuncia qualsevol activitat abertzale davant els tribunals, ha estat enganyada amb una sèrie de televisió. Segons que informa Berria aquesta associació ha demanat a l'Audiència Nacional espanyola la suspensió dels actes de suport a tres presos d'Arralde. Però Arralde és un poble de ficció de la sèrie Goenkale de la televisió basca i les fotos dels cartells, enganxats arreu del País Basc, són les dels actors.

L'Audiència Nacional espanyola no s'ha pronunciat sobre la demanada de prohibició dels actes. Segons els cartells, que ha estat vist en molts pobles bascos, a les 11 d'aquest dissabte començaven un seguit d'activitats adreçades a homenatjar els presos del poble que incloïen una partida de pala, un dinar popular, un acte polític i una manifestació.

Els grups pro-amnistia han fet aquesta campanya per denunciar la política del nou govern basc de retirar qualsevol cartell o fotografia relacionat amb un pres d'ETA.