Millet prova de distreure les acusacions

  • Confessa haver-se apropiat de 3,3 milions del Palau de la Música i d'haver fet pagaments sense justificar

VilaWeb
Redacció
17.09.2009 - 08:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president de la Fundació de l’Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, va enviar ahir al jutjat d’instrucció número 30 de Barcelona una carta, que avui apareix publicada a La Vanguardia. En aquesta carta admet que va desviar 1,8 milions d’euros de la institució en benefici propi i de l’ex-director administratiu, Jordi Montull, i que va fer pagaments sense justificar a directius i a intermediaris que no sap quantificar.Millet i Montull admeten que van apropiar-se diners dels comptes de l’entitat per pagar despeses sense factura. Concretament, entre el 2007 i el 2009 Millet va pagar les obres que feia en unes propietats de l’Ametlla del Vallès i de Barcelona, per un import d’1,3 milions d’euros; també els viatges que feia amb la família, els va pagar amb diners de la Fundació Orfeó Català (mig milió d’euros més). Abans, el 2005, Millet i Montorull ja havien comprat un edifici per 1,5 milions, que van revendre a la institució que dirigien per tres milions. Pel que fa a l’operació immobiliària, Millet ha ofert de desfer-la; i respecte dels 1,8 milions que es van endur ell i Montull, informa que ahir va ingressar aquesta quantitat al jutjat.

Acusa la institució de treballar en negre

Amb aquesta confessió, l’ex-president de l’Orfeó Català confia que el jutge li apliqui l’atenuant de confessió i penediment i espera distreure l’atenció d’acusacions d’apropiacions i d’irregularitats més greus. I, com si no fos prou, prova d’implicar-hi tota la institució, acusant-la de treballar habitualment amb diner negre. De fet, Millet reconeix que durant molts anys havia fet pagaments a intermediaris i havia cobrat incentius que mai no va declarar, tal com sostenia la fiscalia en l’escrit d’acusació, però diu que no pot dir quants diners són perquè mai no van quedar registrats.

Fèlix Millet va dimitir el 27 de juliol després de més de trenta anys de dirigir el Palau, acusat per la fiscalia d’haver desviat més de dos milions d’euros. Llavors, d’acord amb els estatuts, la vice-presidenta Mariona Carulla va assumir la presidència de la fundació i de l’associació Orfeó Català, promotora i propietària del Palau. També va assumir la presidència del comitè executiu del Consorci del Palau de la Música Catalana, en què participen la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, l’Orfeó Català i el Ministeri de Cultura espanyol.

Per recuperar la credibilitat de l’entitat Carulla i el nou director executiu, Joan Llinares, van traçar un pla de xoc, consistent a indagar a fons els fets i les responsabilitats inherents. A tal fi van encarregar una auditoria a l’empresa Deloitte i van començar a professionalitzar l’organització laboral i directiva del Palau.

Enllaços
La Vanguardia: Carta de Fèlix Millet enviada al jutjat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any