Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  15.09.2009  06:00

Els batlles interessats a fer una consulta per la independència es reuniran el 3 d'octubre

Preveuen de fer-la en dates diferents · De moment hi ha una seixantena d'ajuntaments interessats

Men?ame
 

La plataforma Decidim.cat ha convocat per al 3 d'octubre una gran reunió de batlles perquè debatin l'estratègia per a convocar noves consultes municipals sobre la independència de Catalunya, com la d'Arenys de Munt. Ho ha confirmat a VilaWeb el portaveu de l'entitat, Jordi Fàbrega, que ha desmentit que la data dels referèndums fos el 6 de desembre, com s'ha fet córrer. 'La data encara s'ha de de decidir i segurament n'hi haurà més d'una', ha dit.

Fàbrega, que és el batlle de Sant Pere de Torelló (Osona), delegat del govern a la Catalunya Central i president de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM), ha explicat que molts ajuntaments volien fer la consulta 'com més aviat, millor' i que la cosa més probable era que s'organitzessin per grups i que, en la reunió, que és oberta a tots els batlles interessats, s'establissin dues dates o tres per a fer els referèndums abans de final d'any.

De moment, hi ha una seixantena d'ajuntaments que s'han adreçat a Decidim.cat per informar-se sobre la manera de convocar un referèndum, però Fàbrega ha fet observar que la xifra era provisional. 'Podria haver-n'hi molts més perquè, per exemple, sabem que a Osona i al Bages ja hi ha més d'una desena de consistoris per comarca que no s'han comptat, però que tenen intenció d'informar-se sobre la manera de fer el referèndum.' Fàbrega, això sí, ha demanat 'màxima seriositat i rigor' per tal de fer aquest procés ordenadament i de la manera més formal possible.

Entre els ajuntaments que han avançat més el procés per a convocar la consulta hi ha Berga (Berguedà), que ja ha anunciat que aquesta mateixa setmana votaria la moció, presentada per la CUP, de seguir els passos d'Arenys de Munt.