Carretero confirma que hi haurà una ‘nova opció independentista’ a les eleccions i convida Laporta a formar-ne part

  • Però no concreta si el cap de llista de la candidatura serà ell

VilaWeb
Redacció
13.09.2009 - 17:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dirigent de Reagrupament, Joan Carretero, ha anunciat avui que hi hauria una nova opció electoral independentista a les pròximes eleccions i ha augurat que trauria molt bona nota. Ara, no ha confirmat si seria ell el cap de llista d’aquesta candidatura ni si es diria Reagrupament, però sí que ha convidat a formar-ne part el president del Barça, Joan Laporta. Com és sabut, aquest es va manifestar per la Diada en favor de la independència.Per Carretero, que ha fet les declaracions a Catalunya Informació, els dos objectius principals han de ser: ‘Treballar per la independència de Catalunya com més aviat millor i perquè hi hagi noves lleis i normes que regenerin la política del país. Cal fer una política diferent, amb noves lleis, més transparents, de manera que els diputats de cada partit s’hagin de guanyar els electors, i que la permanència a l’escó no sigui determinada per la cúpula del partit.’

Carretero, que ha manifestat que es va iniciar en la vida política per aconseguir la independència de Catalunya, ha recalcat que calia fer un ‘país modèlic’, amb una política més semblant a les democràcies dels països de l’Europa septentrional, més transparent, no pas a les de l’Amèrica Llatina.

Després d’atacar la política del president de la Generalitat, José Montilla, ha dit, en relació amb la consulta d’Arenys, que era el resultat del ‘desencís de la societat i de la seva preocupació per la direcció política i social que té Catalunya’, i que feia mal ‘al tarannà del PSC, que vol fer creure que el país no té cap problema’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any