Personalitats de tot el país tanquen la campanya electoral amb un acte de suport a Arenys de Munt

  • La sala municipal s'omple de gom a gom en un acte unitari la vigília de la consulta · El batlle d'Arenys de Munt crida a no tenir por demà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.09.2009 - 21:04

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns vuit-cents assistents han omplert avui al vespre la sala municipal de l’Ajuntament d’Arenys de Munt per donar suport a la consulta popular per la independència que se celebrarà demà. A l’acte d’avui hi ha hagut els discursos d’una vintena de personalitats del món polític, econòmic i cultural del país, com ara el president d’Òmnium, Jordi Porta; el president del Cercle d’Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena; l’escriptora Patrícia Gabancho; l’economista Elisenda Paluzie i representants d’entitats sobiranistes i de col·lectius d’immigrants.De fet, no només podran votar els que tinguin la nacionalitat espanyola, sinó tots aquells que estiguin empadronats al municipi, tinguin la nacionalitat que tinguin.

Al carrer els únics cartells que s’hi veuen són de fet els del Sí ja que tant CiU, com Esquerra, com la CUP com els independents recolzen aquesta opció. El PSC ha demanat votar No però no ha enganxat propaganda.

El batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra, ha dit a VilaWeb que estava tranquil perquè la població és conscient de la importància del moment i no li preocupa la manifestació de la Falange del migdia perquè confia que el dispositiu dels mossos d’esquadra evitarà que hi hagi cap incident.

Móra ha demanat als arenyencs que demà siguin al carrer, facin la vida normal, participin i no tinguin por de res. ‘No hem de tenir pors, perquè la por el que fa és emmanillar-nos, atemorir-nos, frenar-nos, i el que no hem de fer és tenir por’. Per això ha demanat als comerços, botigues, bars i restaurants ‘que obrin’ per viure la jornada amb ‘aquesta naturalitat tant desitjada’. Després de reunir-se amb els representants del Departament d’Interior ha qualificat el dispositiu dels Mossos per a demà de “professional, ben pensat i ben organitzat” i ha dit que no li preocupa especialment l’anunciada manifestació de la Falange ja que aquest dispositiu li dóna tranquil·litat.

El batlle ha dit també que ‘força gent és conscient que demà estarem a l’ull de tothom’ i per això al poble es viu ‘la importància i trascendència que pot arribar a tenir aquest esdeveniment’. Ha dit que està convençut que hi haurà molta gent perquè ‘molts han posat les esperançes en aquesta consulta i volen fer el mateix als seus pobles’. Ha dit que espera poder rebre els observadors, alcaldes, polítics, personalitats de tot el país i ‘demòcrates pacífics’ de tota mena ‘amb generositat’.

Demà se sabrà el lloc de la votació

Els Membres del Moviment Arenyenc per l’Autodeterminació (MAPA) que organitzen la consulta d’Arenys de Munt no faran públic fins aquest diumenge al matí, el mateix dia de les votacions, on s’instal•laran les urnes. Segons han explicat a l’ACN fonts dels organitzadors, s’ha optat per la prudència després que la justícia decidís suspendre el suport de l’ajuntament a la consulta i, per tant, s’hagi de canviar de l’espai municipal on en un principi estava previst instal·lar les urnes. 6.500 arenyencs poden votar aquest diumenge a favor o en contra de la independència de Catalunya, totes les persones empadronades al municipi de més de 16 anys.

Enllaços
VilaWeb TV Carles Móra: “hem d’aconseguir que els referèndums siguin vinculants”
Web de l’Ajuntament d’Arenys de Munt
Actes populars que s’hi faran demà diumenge a Arenys de Munt per a donar suport a la consulta
VULLVOTAR.CAT. Campanya d’adhesions a la proposta de votar la independència en referèndum

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any