Una trentena de juristes dóna suport a la consulta d’Arenys i critica el doble raser de la justícia

  • Critiquen que es permeti la manifestació de Falange i no l'expressió democràtica de la població

VilaWeb
VilaWeb
MÉS SOBRE EL 13-S A ARENYS DE MUNT

> En aquesta entrevista en vídeo el batlle d'Arenys de Munt, Carles Móra, reitera que la consulta s'ha de poder fer perquè l'organitza una entitat privada i l'ajuntament únicament cedeix un local perquè es pugui dur a terme.

> Manifest d'adhesió a la consulta d'Arenys de Munt (pdf).

> Grup de Facebook i Vídeo de suport a la consulta d'Arenys de Munt.

> Enquesta de VilaWeb: Caldria estendre la consulta d'Arenys de Munt al major nombre de municipis?

> Vídeo del míting unitari d'Arenys de Munt del 5 de setembre.

Redacció
12.09.2009 - 12:55

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La consulta d’Arenys de Munt per la independència continua rebent mostres de suport. Una trentena de juristes, entre els quals Agustí Gil Matamala, Benet Salellas i Josep Cruanyes, han signat un manifest de suport al procés i de crítica la justícia per emparar el dret de manifestació d’una organització feixista que té el propòsit de coartar la llibertat d’expressió dels veïns d’Arenys i, en canvi, prohibir a l’Ajuntament de donar suport logístic a la consulta.’Considerem l’acord del ple municipal que dóna suport a la consulta ciutadana també conforme a l’ordenament, atès que l’ens local tan sols aporta uns mitjans logístics que han d’ajudar a fer efectius els drets fonamentals de llibertat d’expressió i de participació de la ciutadania en la vida pública, sense que es posi en risc cap bé jurídic ni s’incorri en cap mena d’infracció de l’ordenament jurídic substantiu’, diu el manifest dels juristes.

Recorden que en altres consultes, com la pertinença a l’OTAN o l’aportació del 0,7%, en què el consistori va donar suport logístic, no hi va haver cap mena de prohibició. Per això consideren que la resolució judicial del cas d’Arenys ‘suposa un greu precedent com a limitació jurisdiccional de l’exercici de la llibertat d’expressió i del dret a la participació ciutadana, d’empara constitucional i en el dret internacional humanitari’.

Per tot plegat, demanen al departament d’Interior que disposi tots els mitjans perquè la consulta es pugui dur a terme amb normalitat i amb seguretat.

Enllaços
Manifest d’adhesió a la consulta d’Arenys de Munt (pdf).
Personalitats (pdf) que donen suport a la consulta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any