Montilla trenca el silenci del govern i ataca la consulta independentista d’Arenys de Munt

  • 'Dóna arguments a la caverna de la dreta espanyola', diu el president · Defensa el dret de la Falange de manifestar-se el diumenge mentre esquiva donar suport a l'Ajuntament

VilaWeb
MÉS SOBRE EL 13-S A ARENYS DE MUNT

> En aquesta entrevista en vídeo el batlle d'Arenys de Munt, Carles Móra, reitera que la consulta s'ha de poder fer perquè l'organitza una entitat privada i l'ajuntament únicament cedeix un local perquè es pugui dur a terme.

> Manifest d'adhesió a la consulta d'Arenys de Munt (pdf).

> Grup de Facebook i Vídeo de suport a la consulta d'Arenys de Munt.

> Enquesta de VilaWeb: Caldria estendre la consulta d'Arenys de Munt al major nombre de municipis?

> Vídeo del míting unitari d'Arenys de Munt del 5 de setembre.

Redacció
10.09.2009 - 09:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, ha parlat avui per primera volta de la consulta per la independència que es farà diumenge a Arenys de Munt, sobre la qual ha dit: ‘Dóna arguments a la dreta de la caverna espanyola’ (vídeo de TV3). Fins ara, la posició oficial del govern era de no pronunciar-se sobre la consulta, fins i tot després de saber-se les polèmiques decisions judicials d’ahir, que prohibeixen a l’ajuntament de donar-hi suport i que permeten a la Falange de manifestar-se el mateix dia.En declaracions a TV3, Montilla ha afegit, respecte de la manifestació de la Falange: ‘Fins i tot els fatxes tenen el dret de manifestar-se. És una garantia dels ciutadans, fins i tot dels que pensen completament el contrari que nosaltres, dels nostres adversaris. És la grandesa de la democràcia’.

Montilla ha menyspreat la consulta d’Arenys i el fet que municipis com Seròs, Figueres i Sant Cugat del Vallès s’hagin interessat en dur a terme una consulta semblant.

El Departament de Presidència va dir ahir, a requeriment de VilaWeb i un cop conegudes les resolucions judicials, que la posició del govern no havia variat des de dimarts, quan el conseller Nadal va evitar de parlar de la polèmica en la conferència de premsa del consell de govern argüint que la consulta ‘no era regulada per cap normativa’. Presidència tampoc no va voler valorar les declaracions del conseller de Governació, Jordi Ausàs, que ahir va dir que la decisió judicial l’havia ‘desorientat’ perquè ‘no es podia entendre es mirés com es mirés’. Aquestes declaracions passen, doncs, per opinió del conseller, no pas del govern.

El Departament d’Interior, desautoritzat per la sentència que permet a la Falange de manifestar-se (Interior havia permès d’entrada la manifestació, però després va rectificar i va obligar la Falange a manifestar-se una setmana més tard), ahir es va limitar a dir que acatava la sentència i que garantiria la màxima seguretat diumenge a Arenys amb un ampli desplegament policíac.

‘El PSC també forma part de la caverna’

Joan Manel Ximenis, regidor de la CUP a Arenys de Munt i un dels impulsors de la consulta, ha dit que no es podia ‘esperar gaire cosa més d’un president de Catalunya que pertany a un partit que no només s’oposa a la celebració de la consulta sinó que, a més a més, dóna suport a la Falange espanyola i en defensa el dret de manifestar-se.’

‘Nosaltres pensàvem que no existia la caverna espanyolista. Però si el president ho ha dit, és perquè sí que existeix. Al cap i a la fi, tant ell com el seu partit, el PSC, també hi formen part’, ha afegit Ximenis.

Enllaços
Vídeo: Declaracions de Montilla a TV3.
Documents en PDF: Interlocutòria de la jutgessa que prohibeix a l’Ajuntament d’Arenys de donar suport a la consulta l Sentència del TSJC que permet a Falange de manifestar-se diumenge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any