Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  06.09.2009  15:50

Castells creu que l'estat espanyol no fa prou per sortir de la crisi econòmica

I que Catalunya és recuperarà de la crisi abans que no alguns territoris · Zapatero promet un nou augment de les pensions mínimes per a l'any vinent i demana solidaritat a les rendes altes per a contribuir a la cohesió socia

Men?ame
 

El conseller d'Economia, Antoni Castells, ha dit avui que l'estat espanyol 'no acaba d'agafar el toro per les banyes' i que podria fer més coses per tal de sortir de la situació actual de crisi econòmica. Castells ha pronosticat que Catalunya es recuperarà abans que la resta de territoris. Però també ha expressat la seva inseguretat sobre que la sentència del Tribunal Constitucional acabi respectant l'Estatut en la seva totalitat.

El conseller ha criticat la pujada d'impostos que va anunciar l'executiu de Zapatero i ha dit que és un debat 'mal plantejat i plantejat a destemps quan ara el que caldria és concentrar-se en el manteniment de les mesures d'estímul econòmic com han plantejat els ministres d'Economia i Finances del G-20'.

Augment de les pensions mínimes

Precisament avui, el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha promès un nou augment de les pensions mínimes de cara al 2010, tot i que no ha especificat el percentatge a l'espera de concretar-lo amb els sindicats. El president espanyol també ha demanat a les rendes altes, que rebran els efectes de l'augment dels impostos, que siguin solidàries per contribuir a la cohesió social.