Clam unitari a Arenys de Munt en favor de la consulta per la independència de Catalunya

  • En el míting, hi han participat tots els grups amb representació municipal, llevat del PSC · Mas i Puigcercós critiquen la reacció de De la Vega

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.09.2009 - 20:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de sis-centes persones han assistit aquesta tarda al míting polític a Arenys de Munt en suport a la consulta popular per la independència de Catalunya que vol fer aquesta localitat el diumenge 13 de setembre. Hi han participat tots els partits amb representació municipal que votaren en favor de fer la consulta, Esquerra, CiU, la CUP i els Independents d’Arenys de Munt 2000. ‘Ha estat un míting molt emotiu’, ha dit a VilaWeb l’alcalde Carles Móra.Móra ha afirmat que amb la reacció que el govern espanyol ha tingut davant la consulta proposada per Arenys de Munt, demostra que té por. L’alcalde de la localitat també ha valorat molt positivament que en l’acte hi hagi assistit gent de totes les edats.

El president de la sectorial d’immigració de CDC, Àngel Colom, ha assegurat que CiU ‘acompanyarà’ tots els processos d’independència que promoguin els municipis. Ja ho fa ERC, segons la seva portaveu parlamentària, Anna Simó. El president de les EPM, Jordi Fabregà, ha instat les EPM i els electes de Decidim.cat a convocar-ne arreu per forçar la ‘confrontació’ amb l’Estat. Per la seva part, el cantant Francesc Ribera ‘Titot’ (CUP) ha cridat a trencar definitivament amb l’autonomisme. ‘En l’acte hi ha hagut molta eufòria ja que som conscients que la consulta està agafant una embranzida molt forta i està tenint un efecte dominó que fa que altres localitats també s’interessin’, ha afegit Móra.

El PSC, no hi ha assistit ja que no va votar a favor de la consulta al·legant que la seva opció era el federalisme i no pas la independència. El manifest (pdf) de la consulta continua sumant més adhesions.

Manifest

Fins ara han estat moltes les mostres de suport, tant de partits polítics, com d’entitats i personalitats del món polític, cultural i associatiu. Entre els adherits (pdf) al manifest de suport a la consulta hi hi l’ex-president de la Generalitat Pasqual Maragall; els consellers d’ERC Joan Manuel Tresserras i Josep Huguet; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan (ERC); l’ex-conseller del PSC, Ferran Mascarell; el rector de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) i militant socialista, Jaume Sobrequés; l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras; el diputat d’ERC al Parlament Uriel Bertran; el president de l’àmbit d’immigració de CDC, Àngel Colom; l’ex-conseller i líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero; escriptores com Empar Moliner i Isabel Clara Simó; els músics Francesc Ribera ‘Titot’ i Joan Reig; l’advocada Magda Oranich; i la cantant Núria Feliu.

Figueres, Argentona, Seròs i Sant Pere de Torelló

Les poblacions de Figueres, Argentona, Seròs i Sant Pere de Torelló han donat suport a la consulta independentista que promou Arenys de Munt. Argentona també proposa fer una consulta com la d’Arenys igual que els municipis de Sant Pere de Torelló i de Seròs.

Mas i Puigcercós critiquen la reacció de De la Vega

El president de CiU, Artur Mas i el d’Esquerra, Joan Puigcercós, han criticat avui la reacció de la vice-presidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández De la Vega, davant la consulta sobre la independència a Arenys de Munt prevista pel 13 de setembre. Mas ha titllat de ‘ridícul’ i ‘desproporcionat’ el ‘rebombori’ d’aquesta consulta i Puigcercós ha acusat De la Vega, d’exhibir la constitució ‘com si fos un codi penal contra els catalans’.

Enllaços
Webs de: CUP d’Arenys de Munt | ERC d’Arenys de Munt | CiU d’Arenys de Munt | Arenys de Munt 2000.
Pàgina web de la consulta popular per la independència de Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any