L’OCB demana la dimissió del delegat del govern espanyol a les Illes pels casos de discriminació lingüística

  • L'entitat considera que Ramon Socías no té la voluntat de posar-hi fi

VilaWeb
Redacció
03.09.2009 - 17:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Junta Directiva de l’Obra Cultural Balear (OCB) ha demanat la dimissió del delegat del govern espanyol a les Illes, Ramon Socías, per la ‘manca de voluntat d’acabar amb els atacs als drets lingüístics dels ciutadans’. La demanda arriba l’endemà de la denúncia feta per un jove que fou agredit a l’aeroport de Palma per uns agents de la guàrdia civil per parlar en català. L’Obra Cultural Balear acusa Socías d’obstruir les investigacions.Segons l’OCB, Socías duu més de quatre anys fent promeses per solucionar les agressions de les forces de seguretat contra el dret dels ciutadans a adreçar-s’hi en català i recorda que aquest dret queda recollit a l’estatut i a la llei de normalització lingüística.

Iván Cortés i la seva companya van ser agredits el 7 d’agost per la Guàrdia Civil a l’aeroport de Palma per parlar en català. Els agents els van demanar la documentació i ells van respondre en català, davant d’això els guàrdies civils els van arrossegar dins un quartet on l’home va ser víctima d’agressions físiques. Podeu llegir un relat detallat dels fets.

En un comunicat, l’OCB considera ‘intolerable i gravíssim’ l’atac rebut pel jove Ivan Cortès, perquè s’ha passat ‘dels insults i els atacs verbals a les detencions i les multes per parlar en català’, fet que suposa, diuen, ‘un bot qualitatiu sense precedents en democràcia que considerem intolerable’.

Fins ara, l’Obra Cultural Balear ha denunciat el ‘maltractament i discriminació’ per part de les forces de seguretat patits per Antoni Mestre, el juny de 2004, per Joana Estarellas Dolç el desembre de 2005, Marc Peris el juny de 2006, Saïda Saadouki l’agost de 2007 i la detenció il·legal de Tomeu Martí durant l’Acampallengua del maig de 2009.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any