L’ex-gerent del PP balear nega els fets que se li imputen en el cas Palma Arena

  • Diu al jutge que no va pagar 70.000 euros en negre a Nimbus, contradient la declaració del director de l'empresa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.08.2009 - 12:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Fernando Areal, ex-gerent del PP balear i cunyat de Jaume Matas, ha declarat durant dues hores com a imputat davant el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro. Ha negat els fets que se li imputen: haver pagat, suposadament, més de 70.000 euros a l’empresa Nimbus, encarregada de gestionar la campanya electoral del PP l’any 2007. Ara, la declaració d’Areal es contradiu amb la que va fer Miguel Romero, ex-director de Nimbus.En efecte, Romero, per a qui el jutge va decretar presó sota fiança de 25.000 euros, va reconèixer haver cobrat més de 70.000 euros de diners en negre de l’ex-gerent popular.

L’advocat d’Areal, Rafael Perera, ha estat qui ha informat els mitjans sobre l’autoexculpació del seu client. Ha dit, a més, que les factures que va pagar ‘estaven degudament comptabilitzades, en compliment de la legalitat’.

El jutge investiga una presumpta malversació de fons públics en la construcció del velòdrom Palma Arena, entre els anys 2005 i 2007, el cost del qual va pujar de 48 milions d’euros a 110. L’objectiu de la investigació és d’esclarir si organismes públics de l’executiu balear (entre aquests, l’Institut Balear de Turisme), adjudicaren contractes diversos a Nimbus sense que hi hagués, prèviament, un concurs públic. També s’investiga si l’empresa va fer factures falses amb sobrecostos sense justificar.

Cal recordar que la setmana passada el jutge va anunciar noves imputacions, entre les quals hi havia sis ex-alts càrrecs públics del govern de Matas.

Tampoc cal oblidar que, segons publicava fa uns quants dies el Diario de Mallorca, hi ha previst que el jutge citi a declarar l’ex-president Jaume Matas aviat, tot i que encara no se n’ha concretat la data. Segons que informava el diari mallorquí, Matas podria ser acusat de dos delictes de prevaricació.

Imputats i testimonis declararan al setembre

Després d’Areal, els propers imputats a declarar seran Pedro Álvarez, ex-regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Palma i Raimundo Alabern, ex-director de l’Institut Balear de Turisme (IBATUR). Totes dues compareixences tindran lloc el 4 de setembre vinent. Uns dies més tard, el 10 de setembre, hi ha previst que comparegui l’ex-secretari general de la Conselleria de Presidència i Esports, Antoni Amengual. L’11 el jutge interrogarà Juana Ballester, encarregada dels comptes de la Conselleria de Turisme i l’assessor Juan Miguel Bauzà. El 14 declararà l’enginyer industrial Miquel Àngel Verger, que ja va comparèixer davant la policia nacional. El 15 serà el torn del constructor Jaime Bibiloni i de l’ex-secretari general de la Conselleria de Turisme, Javier Cases. El 16 compareixerà Joan Martorell, ex-cap de premsa de Matas; el 17 Antonio Matas i Ezequiel Mora, administrador d’una societat dedicada a fer maquetes; el 18, David Esteban i Juan Carlos Rovira; i el 22 declararà José Luis Rosselló, ex-gerent d’IBATUR. L’última declaració serà, el dia 23, la de Francisca Vadell.

El jutge també ha concretat la data en què hauran de comparéixer nombrosos testimonis: Margarita Torres, Rafael Balaguer, Jaime Bosch, María José Marco Landazabal, María Jesús Pérez, Pinciano Francisco Sales i Apolonia Serra. Tots ells han estat cridats a declarar al setembre pel jutge, que vol saber quines foren les condicions de la construcció del velòdrom.

Enllaços
Pàgina web del PP balear.
Notícia anterior a VilaWeb: Matas pot declarar davant del jutge pel cas Palma Arena pròximament acusat de prevaricació (27.08.2009).
Diari de Balears: L’exgerent del PP i cunyat de Matas declara avui al jutjat | Diario de Mallorca: El cuñado de Matas declara hoy ante el juez por presuntos pagos en negro.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any