Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  31.08.2009  06:00

S'obre una nova ronda de declaracions pel cas Palma Arena

Imputats i testimonis compareixeran davant el jutge instructor al llarg del mes de setembre

Men?ame
 

Fernando Areal, ex-gerent del PP balear i cunyat de Jaume Matas, declararà avui com a imputat davant el jutge instructor del cas Palma Arena, José Castro. El jutge demanarà explicacions a Areal sobre els presumptes pagaments, xifrats en uns setanta mil euros, que va fer a l'empresa de comunicació Nimbus, encarregada de gestionar la campanya electoral del PP l'any 2007. La d'avui obre una nova ronda de declaracions que s'esdevindran al setembre.

Cal recordar que la setmana passada el jutge va anunciar noves imputacions, entre les quals hi havia sis ex-alts càrrecs públics del govern de Matas.

Tampoc cal oblidar que, segons publicava fa uns quants dies el Diario de Mallorca, hi ha previst que el jutge citi a declarar l'ex-president Jaume Matas aviat, tot i que encara no se n'ha concretat la data. Segons que informava el diari mallorquí, Matas podria ser acusat de dos delictes de prevaricació.

Imputats i testimonis declararan al setembre

Després d'Areal, els propers imputats a declarar seran Pedro Álvarez, ex-regidor d'Hisenda de l'Ajuntament de Palma i Raimundo Alabern, ex-director de l'Institut Balear de Turisme (IBATUR). Totes dues compareixences tindran lloc el 4 de setembre vinent. Uns dies més tard, el 10 de setembre, hi ha previst que comparegui l'ex-secretari general de la Conselleria de Presidència i Esports, Antoni Amengual. L'11 el jutge interrogarà Juana Ballester, encarregada dels comptes de la Conselleria de Turisme i l'assessor Juan Miguel Bauzà. El 14 declararà l'enginyer industrial Miquel Àngel Verger, que ja va comparèixer davant la policia nacional. El 15 serà el torn del constructor Jaime Bibiloni i de l'ex-secretari general de la Conselleria de Turisme, Javier Cases. El 16 compareixerà Joan Martorell, ex-cap de premsa de Matas; el 17 Antonio Matas i Ezequiel Mora, administrador d'una societat dedicada a fer maquetes; el 18, David Esteban i Juan Carlos Rovira; i el 22 declararà José Luis Rosselló, ex-gerent d'IBATUR. L'última declaració serà, el dia 23, la de Francisca Vadell.

El jutge també ha concretat la data en què hauran de comparéixer nombrosos testimonis: Margarita Torres, Rafael Balaguer, Jaime Bosch, María José Marco Landazabal, María Jesús Pérez, Pinciano Francisco Sales i Apolonia Serra. Tots ells han estat cridats a declarar al setembre pel jutge, que vol saber quines foren les condicions de la construcció del velòdrom, el preu del qual, recordem-ho, va pujar fins el 110 milions d'euros (quan el preu inicial n'era de 48 milions).