Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Divendres  28.08.2009  13:47

Zapatero confirma una pujada d'impostos 'limitada i temporal'

Recorda que la pressió fiscal a l'estat espanyol està set punts per sota de la UE · Es mostra partidari d'ampliar l'ajut de 420 euros i afirma que la fase aguda de la crisi ja ha passat

Men?ame
 

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que les revisions o pujades d'impostos seran 'limitades i/o temporals' preservant el principi de moderació fiscal i ha deixat clar que la pressió fiscal a l'estat està 'set punts per sota de la UE'. Zapatero, que ha comparegut a La Moncloa per marcar l'acció de govern del nou curs polític, també s'ha mostrat favorable a ampliar l'ajut de 420 euros pactant amb empreses i sindicats.

'La fase aguda de la crisi ja ha passat', ha continuat el president espanyol que ha afegit que la llei d'economia sostenible, en la qual està treballant el govern, serà la base del nou model de creixement. Finalment, preguntat per l'Estatut de Catalunya, Zapatero ha respòs que esperarà la sentència del Tribunal Constitucional per fer valoracions polítiques.

La pujada dels impostos pot posar en perill el suport de CiU al PSOE per als pròxims pressupostos. Quan Blanco va anunciar que es plantejaven pujar-los el portaveu d'Economia de CiU, Josep Sánchez Llibre, va dir al govern que s'oblidés de cercar la seva ajuda en futurs projectes econòmics. A més, va acusar el govern espanyol d'improvisar mesures propagandistes com ajudes als treballadors sense feina per acabar passant la factura al ciutadà mitjà. El PP també es va mostrar contrari a la proposta de Blanco i, en canvi, IU, BNG, ERC i Nafarroa Bai s'hi van mostrar a favor.