Matas pot declarar davant del jutge pel cas Palma Arena pròximament acusat de prevaricació

  • Ara, no se sap la data exacta en què pot ser citat a declarar l'ex-president

VilaWeb
Redacció
27.08.2009 - 13:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-president Jaume Matas podria ser citat a declarar davant el jutge que instrueix el cas Palma Arena, acusat de dos delictes de prevaricació. El jutge vol aclarir la implicació de Matas en la construcció del velòdrom. Abans, però, el jutge vol que acabin de declarar, durant el mes de setembre, els testimonis del cas. Per tant, encara no hi ha una data de citació. N’informa avui Diario de Mallorca, que cita fonts properes al cas.Imputats i testimonis del cas han declarat que Jaume Matas s’havia implicat personalment en el projecte. Segons que han declarat, l’ex-president va rebure a ca seva Ralph Schürmann, l’arquitecte al qual se li va encarregar el projecte. Més tard va trucar personalment els germans García-Ruiz per demanar-los que continuessin les obres, després d’haver acomiadat l’arquitecte alemany. Aquestes suposades contractacions a dit li valdrien l’acusació de prevaricació.

Matas havia manifestat la seva disponibilitat a declarar davant del jutge pel cas Palma Arena. Ara, de confirmar-se les informacions publicades avui pel diari mallorquí, la declaració no seria pas voluntària.

Nous imputats

Fa només uns pocs dies, el jutge que instrueix el cas, José Castro, va imputar sis ex-alts càrrecs del govern de Matas: l’ex-regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Palma, Pedro Álvarez; l’ex-cap de Comunicació de l’ex-president i actual cap de premsa del PP, Joan Martorell; els ex-gerents de l’Institut Balear de Turisme (IBATUR), Raimundo Alabern i Josep Lluís Rosselló.; l’ex-secretari de la Conselleria de Turisme, Xavier Cases; l’ex-secretari de Presidència, Antoni Amengual.

Enllaços
Diario de Mallorca: Matas afrontará dos delitos de prevaricación por el Palma Arena.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any