Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  27.08.2009  13:11

Es mor Joaquín Ruiz-Giménez, un dels impulsors de la democràcia cristiana

Fou un dels fundadors de l'Equip de la Democràcia Cristiana, que va aplegar UDC i UDPV

Men?ame
 

Avui s'ha mort a Madrid als noranta-sis anys Joaquín Ruiz-Giménez, un dels impulsors de la democràcia cristiana a l'estat espanyol. El 1972, des del seu partit Izquierda Democrática, va participar en la fundació de l'Equip de la Democràcia Cristiana, que va aplegar partits com Unió Democràtica de Catalunya, Unió Democràtica del País Valencià, el PNB i el Partit Popular Gallec. El 1988 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 1997 el Premi Blanquerna.

L'Equip de la Democràcia Cristiana es va presentar a les eleccions espanyoles del 1977 (tret d'UDC, UDPV i el PNB que hi van concórrer amb les seves sigles) com una alternativa dins de la democràcia cristiana. Ho va fer en coalició amb la Federació de la Democràcia Cristiana i va obtenir uns 200.000 vots i cap escó, per la qual cosa es va acabar dissolent.

Després de la derrota electoral, Ruiz-Giménez es va retirar de la política. El 1982 el grup parlamentari del PSOE va nomenar-lo primer Defensor del Poble, un càrrec que va mantenir fins al 1987.