Arenys de Munt lliura a Interior els arguments perquè es posposi la manifestació falangista

  • El batlle, Carles Móra, s'ha reunit al matí amb el secretari general d'Interior, Joan Boada · Una quarantena de pobles i una comarca sencera, interessats a fer la consulta

VilaWeb
Redacció
27.08.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra, s’ha reunit avui a dos quarts de deu amb el secretari general d’Interior, Joan Boada, per a parlar de la possibilitat de fer ajornar la manifestació falangista contra la consulta sobre l’autodeterminació (vídeo). Móra diu que Arenys ‘no pot ser un camp de batalla’ i ha lliurat a Boada un informe de més de cent pàgines que vol demostrar que la manifestació pot resultar perillosa per als ciutadans.A l’informe hi han recopilat apunts de webs i fòrums, convocatòries de Facebook, comentaris de les notícies publicades a diaris digitals, articles periodístics i molta jurisprudència. Segons Móra si hi ha una manifestació falangista i una contra-manifestació dels antifeixistes el dia de la consulta, el 13 de setembre, comptant-hi tot allò que ha vist publicat a internet no té cap dubte que la situació pot ser perillosa per als habitants d’Arenys de Munt. ‘Aquests grups ja s’han enfrontat a altres llocs’, diu Móra, que tem que Arenys de Munt es converteixi en un camp de batalla. De fet, Maulets ha anunciat que pensa fer una concentració en suport de la consulta el mateix dia 13 a dos quarts d’onze del matí a la Riera d’Arenys.

El batlle d’Arenys de Munt creu que ‘no és complicat treure la conclusió que hi pot haver un sarau important’ i confia que el Departament d’Interior veurà raonable fer canviar de data la manifestació de la Falange. El Departament d’Interior ha comunicat a VilaWeb que, d’acord amb l’article 10 de la llei orgànica 9/1983, pot haver-hi elements per prohibir la manifestació però calen raons fonamentades com l’existència de perill per a persones o que no compleixi la llei i que, en tot cas, actuaran per garantir els principis de llibertat i seguretat. Saura ja va dir abans d’ahir que esperaven un nou informe del consistori d’Arenys per prendre la decisió.

L’informe fins i tot inclou cartes de l’associació de comerciants i del mossèn d’Arenys de Munt, a qui més d’un feligrès ja li ha dit que el dia de la consulta no aniria a l’església per por de possibles avalots. Móra, a més, recorda que a la vora d’on s’hauria de fer la manifestació falangista hi ha dos bars amb terrassa i una fira d’artesania que podrien resultar-ne perjudicats. A banda, encara que s’ajorni la protesta, Móra demanarà a Interior que hi hagi un dispositiu dels Mossos d’Esquadra. Entén que no caldrà el mateix dispositiu que si es fa la manifestació, però creu que serà necessària la presència dels mossos.

Enllaços
Pàgina web de la consulta sobre l’autodeterminació a Arenys de Munt.
Grup de Facebook de la consulta sobre l’autodeterminació a Arenys de Munt.
Vídeo de la consulta sobre l’autodeterminació a Arenys de Munt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any