Amèrica vetlla el darrer dels Kennedy

  • Reportatge especial de VilaWeb amb els principals enllaços per a seguir les reaccions a la mort del senador Ted Kennedy

VilaWeb
Redacció
26.08.2009 - 20:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort de Ted Kennedy ha commogut els Estats Units on s’han succeït reaccions en reconeixement al polític però també al darrer membre d’una saga de germans que van definir les polítiques liberals a Amèrica. Odiat pels sectors reaccionaris, la unanimitat de la classe política en el seu adéu és un reconeixement al seu treball i a la seva capacitat de consens. VilaWeb us ofereix un reportatge especial amb tot d’enllaços per seguir la notícia.La mort de Ted Kennedy era esperada ja que feia més d’un any que era pública la seva malaltia. En les rares aparicions de les darreres setmanes l’avanç del càncer era molt evident. Fa uns quants dies, el president Obama va lliurar a la seva filla la Medalla de la Llibertat, la principal commemoració del país. Ted Kennedy havia estat, precisament, un dels principals impulsors de la campanya d’Obama, del qual va dir que vinculava el somni del seu germà president, John, amb l’actualitat.

Kennedy va ser el tercer germà en entrar en la política. De fet, en cinc anys va passar de ser el germà petit, pràcticament desconegut, a haver d’assumir el rol principal després dels assassinats dels seus germans, el president John i també el senador Robert, assassinat quan feia campanya per la presidència. Ted mateix va intentar, en dues ocasions, lluitar per la presidència. Però no ho va aconseguir. Escàndols diversos en la seva vida privada no el van ajudar.

En comptes de ser president, Kennedy es va bolcar al Senat, com a representant de la Commonwealth de Massachusetts. Hi va ser reelegit per a nou terminis consecutius, fet que el convertia en un dels senadors amb més experiència i edat. Va ser un senador molt estimat per la seva capacitat d’aconseguir consens més enllà dels partits, i va ser una de les veus més reconegudes en la lluita per un sistema universal de salut, en la defensa dels drets dels emigrants i en l’èmfasi en el paper de l’educació. En total va redactar o participar en la redacció de més de tres-centes lleis.

A més a més, les arrels catòliques i irlandeses de la família el van fer jugar un paper central en el procés de pau al nord d’Irlanda. Kennedy va ser un gran defensor del paper del Sinn Fein i del govern de la república per trobar una solució a la violència al nord. Ell va aconseguir que Gerry Adams fos rebut a la Casa Blanca i va ajudar en els difícils inicis de les converses, paper que el govern britànic va reconèixer atorgant-li el títol de Sir.

Webs sobre Ted Kennedy

Web oficial del Senador Edward Kennedy

Web oficial de Ted Kennedy, que inclou una pàgina amb els reconeixements de destacades personalitats a la seva figura.

Lleis que va votar

Principals discursos que va pronunciar

Estadístiques i informació sobre el seu treball al Senat

Investigació de l’FBI sobre l’accident de Chappaquiddick, on va morir la dona que l’acompanyava

Especials dels mitjans de comunicació sobre la mort de Ted Kennedy.

Especial del Boston Globe

New England News Network

Cape Cod Times

The New York Times

The Washington Post

CNN

Politico

The Huffington Post

Altres webs:

Twitter ha rebut un nombre insòlit de comentaris sobre la mort del senador

Pàgina creada al Facebook d’admiradors de Ted Kennedy

Vídeos a Youtube que inclouen discursos i també el vídeo d’homenatge a la convenció de Denver

News.Google.com aplega milers d’articles sobre la mort de Kennedy.

Enllaços
Notícia anterior a VilaWeb: Dol als Estats Units per la mort del senador demòcrata Edward Kennedy

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any