Nissan anuncia la presentació d’un nou ERO temporal que afectarà 2.025 treballadors

  • Els acomiadats de Nissan es concentren a la planta que té l'empresa a la Zona Franca de Barcelona per tercer dia consecutiu

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2009 - 13:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de Nissan ha anunciat que vol presentar el pròxim divendres un nou expedient de regulació d’ocupació temporal que afectarà, aquesta vegada, a 2.025 treballadors entre aquest setembre i el mes de desembre. El portaveu ha manifestat que aquest tercer ERO temporal ja estava previst en el pla industrial aprovat amb els representants sindicals el febrer passat. L’anunci arriba enmig de les protestes dels ex-treballadors de l’empresa.L’expedient afectarà una mitjana d’entre 30 i 40 dies per treballador, segons l’empresa, que també diu que en cap cas se superaran els 78 dies sense treballar. Segons Nissan això es fa perquè no hi ha feina per a tothom i cal adequar el nombre de treballadors a la feina disponible. El sindicat Sigen-Usoc ja s’hi ha oposat, diu que havien acceptat expedients temporals com a mal menor per a evitar acomiadaments, però que ara hi ha acomiadaments i també expedients, totes dues coses.

Continuen les protestes dels treballadors

Avui ja és el tercer dia consecutiu que una cinquantena d’acomiadats es manifesten davant la planta que Nissan té a la Zona Franca de Barcelona. Segons que han informat els mossos d’esquadra, han tallat durant uns deu minuts el carrer número 4 i una rotonda propera a la fàbrica. Els mossos s’hi han desplaçat per assegurar que els treballadors poguessin accedir als seus llocs de treball. No hi ha hagut incidents.

Els ex-treballadors s’han aplegat a la porta de la planta cap a les cinc del matí i han desplegat una pancarta en què criticaven el govern i els comiats, de què volen saber els criteris que ha seguit la direcció. Poc després, han tallat el carrer i la rotonda.

Alguns dels ex-treballadors de Nissan, que coordinen les seves accions via Facebook, han explicat a Europa Press que estaven cercant un local i que tenien previst de constituir una coordinadora d’afectats. Han afegit, a més, que a partir d’ara les accions que facin seran ‘més puntuals i per sorpresa.’

Enllaços
Notícies anteriors a VilaWeb: Un centenar d’ex-treballadors de Nissan tornen a blocar l’accés a la planta de la Zona Franca de Barcelona (25/08/2009) | Dos-cents ex-treballadors de Nissan es manifesten a la planta de la Zona Franca (24/08/2009).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any