La música acústica arriba avui a Figueres

  • S'inaugura el Festival Acústica amb un homenatge als 50 anys de la Nova Cançó

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.08.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Contra la crisi més actuacions’, és la màxima de la vuitena edició del Festival Acústica de Figueres que s’inaugura avui amb un espectacle de Marc Parrot d’homenatge als 50 anys de la Nova Cançó. El certamen ha tingut ressò perquè una de les actuacions previstes, la de Cesk Freixas, ha aixecat polèmica: les formacions polítiques Ciutadans i el PP n’han demanat la prohibició perquè asseguren que Freixas ‘milita en organitzacions independentistes radicals’.De fet, el PP ja ha advertit que si finalment es fa el recital, previst per dissabte al vespre a la Plaça de l’Ajuntament de Figueres, posaran el cas en mans dels serveis jurídics per tal que ho traslladin a la Fiscalia ‘per si pot ser constitutiu de delicte’. Des de l’Ajuntament de Figueres han respòs que no tenen cap intenció de censurar el concert. El regidor de Cultura, Ciro Llueca assegura que ‘el govern respecta la inclusió del cantautor en la programació del festival d’enguany’ i insisteix que ‘l’esperit crític és imprescindible en qualsevol manifestació artística’.

Crida a assistir al concert de Cesk Freixas de dissabte

En un comunicat, Cesk Freixas explica: ‘Assenyalar-me com a violent és una simplificació del que realment els hi preocupa: que, sense violència, s’utilitzi la música i la cultura com a element per ajudar al canvi de consciències’. En aquest mateix document, Freixas diu que té la intenció de denunciar ‘el conjunt de mentides i acusacions’ de Ciutadans i del Partit Popular i ha fet una crida a assistir al seu concert per lluitar contra la criminalització i la censura.

Si poseu ‘Cesk Freixas’ en el cercador de blocs de Google podreu trobar les pàgines web que donen suport al cantautor. Al Facebook també hi ha un grup de suport i una pàgina que demana l’assistència al concert de Freixas previst per dissabte.

50 anys de la Nova Cançó i 10 sense Carles Sabater

Fins el 30 d’agost, el festival ofereix trenta-cinc propostes en format acústic d’estils musicals ben diversos. Dues d’elles es fan ressò de les efemèrides musicals del país. La primera és l’espectacle d’obertura, ’50 NC lletra i música’, que també servirà per inaugurar el nou escenari del certamen instal·lat al Claustre de l’Institut Ramon Muntaner de Figueres. Dins el repertori hi haurà temes com ‘A Margalida’ de Joan Isaac, ‘De mica en mica’ de Joan Manuel Serrat, ‘Homenatge a Teresa’ d’Ovidi Montllor, ‘El comptador d’estrelles’ de Sisa o ‘Què volen aquesta gent’, de Maria del Mar Bonet. Aquest espectacle també es farà a diverses localitats com Vic, Premià de Mar, Igualada, Manresa, Terrassa, Valls i acabarà a Barcelona el 19 de març.

L’altre espectacle que commemora un aniversari és el concert exclusiu d’homenatge a Sau, ja que enguany es compleixen deu anys sense Carles Sabater. Mitja dotzena de cantants com Joan Masdéu de Whiskyn’s, Jofre Bardagí, Miquel Abras o Virgínia de La Puerta de los Sueños, interpretaran les cançons d’aquest grup.

La majoria de concerts seran gratuïts

De tots espectacles que es podran veure durant aquests cinc dies, només tres seran de pagament: Josep Puntí, el dijous 27, Pedro Guerra el divendres 28 i Jorge Drexler el dissabte 29. L’Acústica, que espera mantenir els 30.000 espectadors de l’any passat, també compta amb el concert en solitari del cantant d’Els Pets, Lluís Gavaldà i amb les actuacions de Sidonie, Élena, Mazoni, La Brigada, Jabier Muguruza, Lídia Pujol, Gertrudis, que farà un homenatge a J.V Foix, i del mediàtic Bruno Oro.

Enllaços
Mostres de suport al cantautor Cesk Freixas: Prohibir perquè sí. Columna d’Albert Soler al Diari de Girona solidaritzant-se amb en Cesk Freixas. | Yo también soy terrorista. | De part dels bons (en suport a Cesk Freixas). | Què volen aquesta gent?. | Cesk Freixas no és un terrorista. | Amb Cesk Freixas contra l’espanyolisme. Intent de censura a Figueres. | Torna la censura al nostre país. | Cesk Freixas, en la llista negra dels esclavistes. | Dies i nits de guerra i d’amor. | Ànims Cesk!. | Criminalitzant. | Ciutadans, democràcia i censura. | Amb el Cesk Freixas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any